InfoFoto: kragujevac.rs

Žitelji Knjaževačke i ulice Milice Urošević u Stanovu dobili asfalt posle 40 godina

Autor: InfoKG
16:00 | Petak, 10 06 2022

U naselju Stanovo, žitelji Knjaževačke i ulice Milice Urošević posle 40 godina dobili su asfalt. Vrednost radova, koje je izveo sektor Niskogradnje JKP Šumadija, je oko tri miliona dinara. 

 “Imao sam želju da obiđem ove naše vredne ljude iz JKP Šumadije koji rade i po kiši i po suncu, ali i da podelim radost sa meštanima koji su posle 40 i više godina dobili asfalt u svojim ulicama", kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Za asfaltiranje te dve ulice u dužini od oko 200 metara, utrošeno je oko 150 tona asfalta, a vrednost radova je blizu tri miliona dinara. Krajem marta asfaltirana je i ulica Marka Simovića u tom delu grada.

Iz JKP Šumadija poručuju da Sektor Niskogradnje nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima na formiranju putne infrastrukture u gradu i nakon radova u Stanovu, najavljuju radove na putu koji spaja Dobraču i Ramaću u dužini od 1.900 metara, kao i 800 metara puta u Kutlovu. 

Nastavljamo da radimo sve dok nam vremenski uslovi to dozvoljavaju, s obzirom na to da se prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda već za vikend očekuju obilne padavine. U prethodnima danima dobar deo naših kapaciteta bio je angažovan na otklanjanju posledica nevremena na putnoj infrastrukturi. Ukoliko ponovo dođe do nevremena naše dežurne službe su spremne da odmah reaguju i u dane vikenda”, kazao je direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović.