InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Asfaltirana Ulica Milenka Vukadinovića u Stanovu, najavljeni dalji radovi (FOTO)

Autor: InfoKG
12:49 | Utorak, 26 03 2024

U Stanovu, u Ulici Milenka Vukadinovića, ekipe Sektora niskogradnje Javno-komunalnog preduzeća Šumadija izvode završne radove na asfaltiranju, vredne oko 3,3 miliona dinara.

- Nakon pripremnih radova, danas asfaltiramo Ulicu Milenka Vukadinovića u dužini od 172 metra, širine 3,5 metra. Biće utrošeno oko 110 tona materijala, a vrednost radova je oko 3,3 miliona dinara. Zbog konfiguracije terena, prilikom obilnih padavina voda je nosila kameni materijal što je zahtevalo česte itervencije na sanaciji štete. Asfaltiranjem, trajno će se rešiti dugogodišnji problemi meštana ove ulice. Građevinska sezona kreće i izgradnja putne infrastrukture, tako da su u toku i pripremni radovi na asfaltiranju ulica Dragoljuba Milovanovića Bene i Deligradske, ali i ulica u centru grada i u prigradskim naseljima, izjavila je Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.

- JKP Šumadija, Sektor niskogradnje, užurbano radi na unapređenju putne infrastrukture u Kragujevcu. Pre asfaltiranja ulice urađeni su pripremni radovi u okviru kojih je u donjem delu bilo potrebno kompletna ugradnja kamenog materijala kao i dizanje šahte na kotu, rekao je Marko Radisavljević, šef Sektora niskogradnje.
 

Galerija slika