InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

JKP “Šumadija”: Zimska služba spremna za prvi sneg

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 20 11 2023

Ljudstvo i mehanizacija JKP Šumadije spremni su da intervenišu prilikom prvih snežnih padavina na teritoriji grada Kragujevca, poručeno je sa smotre ovog preduzeća organizovane u pogonu “Niskogradnje”.  

Zimsku službu čini devet ekipa od kojih je pet za grad, četiri za seosko područje i tri rezervne za slučaj većih padavina.

Spremni smo da sa prvim padavinama i snežnim nanosima intervenišemo na području grada Kragujevca i u skladu sa programom preduzeća i programom Zimske službe održavamo oko 1.000 kilometara putne mreže koju čine gradske ulice, lokalni i nekategorisani putevi, ali i mostovi, nadvožnjaci, prešačke staze, trotoari, trgovi i platoi. Obavljene su neophodne pripreme, kompletan remont i provera mehanizacije, kako bi prilikom prvih snežnih padavina sugrađani mogli normalno da koriste javni gradski prevoz i pristupe svim gradskim institucijama, ali i kako bi obezbedili transport robe. Ima dovoljno soli i četiri nova roto-posipača koji će pomoći da sa manje radne snage imamo veći učinak. Radimo 24 sata, sedam dana u nedelji, tokom verskih i državnih praznika i činimo sve da građani budu sigurni u to da su bezbedni prilikom snežnih padavima”, kazao je direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović.