Info

Da li će ZIMSKA SLUŽBA biti spremna za sneg: Kako će funkcionisati i čime raspolaže? (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Ponedeljak, 09 11 2020

Tradicionalna smotra mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva angažovanih u zimskoj službi pokazuje da smo i ove godine spremni za prvi sneg i ekstremno niske temperature. Mehanizacija je zanovljena, postojeća kompletno servisirana, obezbeđeno dovoljno ljudstva i materijala za posipanje saobraćajnica, rečeno je iz JKP Šumadija.

Izvršeni su servisiranje i remont kompletne mehanizacije neophodne za nastupajuću zimsku sezonu.
 
Mehanizacija je tokom ove godine zanovljena nabavkom četiri kamiona kipera sa dodatnom opremom i dve kombinovane mašine, što će u mnogome ubrzati proces rada zimske službe. Nova vozila poseduju opremu za mokro, suvo i tečno posipanje, pa će ekipe JKP Šumadija Kragujevac, sa ukupno 16 vozila i 11 građevinskih mašina, biti angažovane na održavanju oko 650 kilometara gradskih i lokalnih puteva, tj. 5 trasa u gradskom i četiri trase u seoskom području. Obezbeđen je i dovoljan broj vozača i izvršilaca tako da smo u potpunosti spremni za sprovođenje poverenog posla, rečeno je na smotri zimske službe JKP Šumadija.

Obezbeđeno je oko 1.403 tona soli, 1.486 tona kamenog agregata i oko 30 tona kalcijum hlorida, a u zavisnosti od vremenskih uslova pristizaće i nove količine kako bi se obezbedili čisti i prohodni putevi, ulice i trotoari.

Rad zimske službe će biti organizovan 24 časa, uključujući i dane vikenda i praznike. Poseban prioritet biće prilaz Kliničkom centru i ostalim zdravstvenim ustanovama, zaključeno je na smotri.

Galerija slika