InfoFoto: mup.gov.rs

Kočoviću ZLATNA PLAKETA za zasluge u radu i doprinosu u službi zaštite i spasavanja od ministra Gašića

Autor: InfoKG
11:58 | Ponedeljak, 18 09 2023

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović dobio je zlatnu plaketu za zasluge u radu i doprinosu u službi zaštite i spasavanja od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.  

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije tokom vikenda je održana svečanost u Beogradu. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Sektora za vanredne situacije njihov dan i poručio im da je njihovom požrtvovanošću i hrabrošću spaseno mnogo života i imovine građana tokom različitih vanrednih situacija u Srbiji i van granica naše zemlje, na čemu su im građani zahvalni.  

Naši spasilački timovi koji su pomagali za vreme nezapamćenih katastrofa ove godine u Turskoj i Grčkoj, osvetlali su obraz naše zemlje, čije se ime i zbog vaše nesebične, dvadesetčetvoročasovne pomoći, spominje samo po dobrom delu i herojstvu“, istako je ministar Gašić i naglasio da su efikasnost, spretnost  i brzina od presudnog značaja za spasavanje ljudskih života u dramatičnim i opasnim situacijama. 

Iz ovih razloga, prema ministrovim rečima, MUP će i u narednom periodu nastaviti da obezbeđuje najbolje uslove za rad, opremu i vozila pripadnicima SVS. 

V.D. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić istakao je da je Dan Sektora za vanredne situacije, ali i da je to praznik humanosti, plemenitosti, solidarnosti, hrabrosti. 

Ako tome dodate izuzetan timski duh, sjajnu fizičku pripremljenost i brzo razmišljanje u kompleksnim situacijama dobićete tačan opis naših vatrogasaca- spasilaca“, naglasio je Čaušić.  

Na svečanosti uručene su zlatne plakete i značke pripadnicima SVS koji su se u poslednjih godinu dana posebno istakli svojom hrabrošću i postignutim rezultatima. 

Među dobitnicima je i načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović. On je od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića dobio zlatnu plaketu za zasluge u radu i doprinosu u službi zaštite i spasavanja.