Info

Korzo… čas na bari, čas na ledu: Kragujevčani uživaju u klizanju (FOTO)

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 06 01 2023

U okviru manifestacije “Korzo na ledu” za sada je samo u popodnevnim i večernjim satima otvoreno klizalište na Trgu Svetog Đorđa. Građani uživaju u klizanju, a neki od komentara zbog nemogućnosti da se kliza i tokom dana jeste da manifestacija u prepodnevnim časovima može da se zove i “Korzo na bari”.  

Klizalište na Trgu Svetog Đorđa, iako je trebalo da počne da radi 21. decembra, otvoreno je 30. decembra u večernjim satim, kada je klizanje bilo besplatno za sve građane. Početak je odlagan, zbog, kako su nadležni ranije rekli, neočekivano visokih temperatura za ovo doba godine. 

Planirali smo da klizalište bude otvoreno svakodnevno od 9 do 22 časa, ali zbog vremenskih uslova to trenutno nije moguće. Klizalište trenutno radi u popodnevnim i večernjim satima sve do 22 časa. U skladu sa vremenskim prilikama klizalište otvaramo i po sat vremena ranije nego prethodnih dana, pa tako na primer prethodnih dana je radilo od 17 časova, pa od 16, a juče od 15 časova. Čim se stvore uslovi, odnosno formira ledene ploča, klizalište tada počinje sa radom”, saopštili su za InfoKG iz Sportskog privrednog društva Radnički.

Cena klizanja po satu je 200 dinara, a u tu cenu su uračunate i klizaljke, koje građani mogu poneti i od kuće ukoliko ih poseduju.

Iz SPD Radnički naglašavaju da klizalište danas neće raditi, a sutra na Božić će biti otvoreno od 17 do 22 časa. Nadaju se da će vremenske prilike uskoro dozvoliti da se i u prepodnevnim časvima formira ledena ploča, pa da klizalište radi tokom celog dana, odnosno od 9 do 22 časa, kako je prvobitno planirano. 

Ono što je sigurno, jeste da Kragujevčani uživaju u klizanju, jer se veliki broj njih okupi u večernjim časovima na Trgu Svetog Đorđa. 

Ipak, zbog odlaganja početka rada klizališta i zato što ne radi i u prepodnevnim časovima, kao što je to slučaj u drugim gradovima i opštinama Srbije, neretki su komentari na društvenim mrežama da manifestacija treba da se zove “Korzo čas na bari, čas na ledu”. Pored toga, pojedini građani smatraju da je klizalište trebalo da bude veće, ali kažu da je bitno da je otvoreno i da ga konačno i u Kragujevcu ima.

Zanimljivo je i da klizalište u "Beogradu na vodi" u okviru manifestacije "Zimska bajka" neometano radi i u dnevnim terminima, pa visoke temperature ne mogu biti jedino opravdanje zašto led na kragujevačkom klizalištu nije postojan. 

Galerija slika