Info

ZATVORENO klizalište: Evo šta će ubuduće biti na Trgu Svetog Đorđa (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 24 02 2023

Klizalište na Trgu Svetog Đorđa je zatvoreno, a tokom gotovo dva meseca rada posetilo ga je oko 12.000 građana. Klizalište će narednih dana biti uklonjeno, a plan je da se u budućnosti na tom prostoru održavaju zabavni i kulturno-umetnički programi, saopštili su za InfoKG iz Gradske uprave. 

Posle nekoliko godina, Kragujevčani su krajem prošle i početkom ove godine bili u mogućnosti da uživaju u klizanju. Na Trgu Svetog Đorđa klizalište je počelo da radi pretposlednjeg dana prošle godine. Otvaranju klizališta prethodilo je to što je prvobitno bilo najavljeno da će početi sa radom desetak dana pre toga, ali ledena ploča nije mogla da se zladi. Pojedini Kragujevčani su se tada pitali, kako je moguće da se u drugim gradovima ljudi uveliko klizaju, a kod nas ne može da se formira led. 

Formirao se led posle desetak dana, a Kragujevčani su u protekla gotovo dva meseca uživali u klizanju na Trgu Svetog Đorđa. U tom periodu klizalište je posetilo oko 12.000 građana, a za osnovce i srednjoškolce bili su obezbeđeni i besplatni termini za klizanje. 

Kao što je bilo i planirano, klizalište je zatvoreno 21. februara. U toku je uklanjanje klizališta sa Trga Svetog Đorđa, koje će biti završeno narednih dana. 

A šta će biti sa Trgom Svetog Đorša nakon toga? Tim povodom, portal InfoKG je kontaktirao Gradsku upravu iz koje su poručili da će na tom prostoru biti zasađena trava. Dodaju da će on u budućnosti biti korišćen za održavanje zabavnih i kulturno-umetničkih programa.

Galerija slika