InfoFoto: Printscreen - RTS

U klizanju uživalo oko 10.000 Kragujevčana: Evo šta nadležni najavljuju za sledeću godinu

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 16 02 2023

Klizalište na Trgu Svetog Đorđa u proteklih mesec i po dana posetilo je oko 10.000 Kragujevčana. Iz lokalne samouprave najavljuju da planiraju da sledeće godine klizalište na tom mestu bude duplo veće. 

Na Trgu Svetog Đorđa klizalište je počelo da radi pretposlednjeg dana prošle godine. Otvaranju klizališta prethodilo je to što je prvobitno bilo najavljeno da će početi sa radom desetak dana pre toga, ali ledena ploča nije mogla da se zladi. Pojedini Kragujevčani su se tada pitali, kako je moguće da se u drugim gradovima ljudi uveliko klizaju, a kod nas ne može da se formira led. 

Formirao se led posle desetak dana, a Kragujevčani već mesec i po dana uživaju u klizanju na Trgu Svetog Đorđa. Do sada je ovo klizalište posetilo oko 10.000 građana. 

Građani mogu da se klizaju na Trgu Svetog Đorđa, svakog dana od 9 do 22 časa. Cena klizanja po satu je 200 dinara, a u tu cenu su uračunate i klizaljke, koje građani mogu poneti i od kuće ukoliko ih poseduju.

Grad Kragujevac je od 6. februara omogućio učenicima osnovnih i srednjih škola besplatno klizanje, svakog radnog dana, od 10 do 12 časova. 

O bezbednosti klizača brinu zaposleni u Sportskom privrednom društvu Radnički, pod čijom je ingerencijom ovo klizalište. Klizalište će biti otvoreno do 21. februara.  

Iz lokalne samouprave najavljuju da planiraju da sledeće godine klizalište bude duplo veće.