InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevac predstavio potencijale u Dubaiju

Autor: InfoKG
17:15 | Ponedeljak, 13 12 2021

U okviru druge investicione konferencije, koju su organizovali Razvojna agencija Srbije i Operativni tim za realizaciju nastupa Srbije na Expo Dubai 2020. danas su u Paviljonu Srbije predstavljeni potencijali grada Kragujevca. 

Na naše veliko zadovoljstvo danas imamo priliku da, kao deo državne delegacije, prezentujemo grad Kragujevac na sajmu Expo Dubai . Kragujevac je grad za koji treba da se čuje. Mi smo jedan od tri grada iz Srbije koji su dobili priliku da se predstave stranim investitorima. Mislim da imamo šta da ponudimo, pripremili smo odličnu prezentaciju za koju očekujemo da će biti dobro primljena”, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. 

Nakon promo filma „Reci Kragujevac“, koji prikazuje transformaciju Kragujevca i kolevke industrije na Balkanu, zasnovanu na najdragocenijim resursima, a to su ljudi i ideje, Dašić je u svom obraćanju istakao da Kragujevac sada pravi još jedan zaokret u bogatoj istoriji i industrijskoj tradiciji ka šinskoj i haj – tek industriji. 

Naša zemlja predstavlja se pod sloganom „Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost”, a Kragujevac je najbolji primer kako se na tradiciji kreira nova baština. S ponosom mogu da kažem da smo danas jedan od lidera u inovacijama, digitalizaciji, eUpravi, talentima i kreativnosti. Nova ekonomska slika Kragujevca i nove prilike, točak su promena i motiv više za investiture”, poručio je Dašić i pozvao da ulažu u Kragujevac i u Srbiju.

Drugu investicionu konferenciju Srbije u Dubaiju, koja je dala pregled investicionih potencijala i primere dobre prakse u sektoru šinskih vozila, automobilske industrije i hemijskog sektora, otvorio je prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. Pored ministra Ružića u delegaciji Srbije je i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, a u delegaciji grada Kragujevca pored gradonačelnika Dašića nalazi se i Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije.

Na investicionoj konferenciji među dobrim primerima postojećih investicija, koje ujedno predstavljaju i industrijske parkove pogodne za nove investitore, predstavio se i MIND Park.

Inače, Razvojna agencija Srbije danas je predstavila sedam osnovnih razloga za ulaganje u Srbiju. 

Svih sedam je jednako važno, jer su prezentacije koje su imali privredni subjekti, kao i prezentacija grada Kragujevca, doprinele da se dobije jasnija slika koliko je Srbija poželjna i koliko značajna investiciona destinacija”, napominje Marko Selaković šef Kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju i B2B direktor „Dubai Expo 2020“.