InfoFoto: InfoKG

Kragujevac uspostavlja saradnju sa Milvokijem

Autor: InfoKG
13:30 | Nedelja, 03 12 2023

Na sednici Privremenog organa grada Kragujevca usvojen je Nacrt odluke o uspostavljanju saradnje između grada Kragujevca i grada Milvokija – Viskonsin – Sjedinjene Američke Države.

Na inicijativu Grada Kragujevca da se zaključi Sporazum o saradnji između ova dva grada, Gradska uprava za poslove organa Grada je utvrdila Nacrt ovog akta i uputila ga Privremenom organu. Sporazum će po ovlašćenju predsednika Privremenog organa grada Kragujevca sa gradonačelnikom Milvokija biti potpisan nakon dobijanja saglasnosti Vlade Republike Srbije.

Kragujevac inače ima veliki broj potpisanih sporazuma o saradnji, u ovom trenutku sa 28 gradova u više od 20 država. 

Članovi Privremenog organa su takođe dali saglasnost na nacrte rešenja iz komunalne delatnosti, kao i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmenama i dopuni Godišnjeg programa poslovanja Privrednog društva „Biznis inovacioni centar“ d.o.o. Kragujevac za 2023. godinu.

Usvojena je i odluka o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji grada Kragujevca koji su državljani Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi za isplatu 10.000 dinara svim kragujevačkim srednjoškolcima.

Članovi Privremenog organa dali su i saglasnost na izmene godišnjih programa za 2023. godinu Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“ d.o.o Kragujevac i Sportskog privrednog društva „Radnički“.