Info

Krao baterije za repetitore, oštetio mobilne operatere za 2,5 miliona

Autor: Jovana Mladenović
14:32 | Ponedeljak, 29 10 2018

Muškarca E.D. (1982) iz Sopota uhapsila je kragujevačka policija zbog sumnje da je na području Kragujevca i Topole ukrao oko 80 baterija kojima se napajaju repetitori i na taj način dva mobilna operatera oštetio za oko 2,5 miliona dinara. On je radio u preduzeću za održavanje mobilnih operatera i nabavio ključ kojim je otvarao sanduke i iz njih krao silikonske baterije.

E.D. sumnjiči se da je izvršio 13 krivičnih dela teška krađa.

E. D. se sumnjiči da je u 2018. godini, na području Kragujevca i Topole, ukrao oko 80 baterija kojima se napajaju repetitori i na taj način dva mobilna operatera oštetio za oko 2,5 miliona dinara. 

Kako se sumnja, on je tokom angažovanja u preduzeću koje je radilo na održavanju mobilnih operatera, nabavio odgovarajući ključ kojim je otključavao sanduke i iz njih krao silikonske baterije za napajanje repetitora. 

Sumnja se da je baterije od njega kupovao M.J. (1987) iz Mladenovca, iako je znao da su ukradene, a policija je kod njega u pomoćnim prostorijama prilikom hapšenja pronašla 79 baterija. 

E.D. je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Sudija za prethodni postupak mu je, nakon saslušanja, odredio pritvor.

Zbog sumnje da je izvršio prikrivanje, Osnovom javnom tužilaštvu sproveden je i M.J.