InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kros RTS-a održan na platou ispred Gradske uprave (FOTO)

Autor: InfoKG
09:30 | Subota, 23 09 2023

Mališani Predškolske ustanove “Nada Naumović”, trčanjem krosa i raznim drugim fizičkim aktivnostima organizovanim na platou ispred zgrade Gradske uprave, bili su deo najmasovnije atletske manifestacije u Srbiji – Kros RTS-a “Kroz Srbiju”, koja se godinama tradicionalno održava širom naše zemlje.

Kros RTS-a “Kroz Srbiju” organizovan je u Kragujevcu na inicijativu Predškolske ustanove “Nada Naumović”. Deca iz vrtića te predškolske ustanove bila su deo najmasovnije atletske manifestacije u Srbiji održane na platou ispred zgrade Gradske uprave.

Direktorka PU „Nada Naumović“, Milka Simić, rekla je da su nakon trčanja bile organizovane i igre u vidu poligona, preskakanja vijače, dobacivanja loptom, a da vaspitači uvek učestvuju u svim aktivnostima.

Manifestaciju je podržao i grad Kragujevac. 

Veoma je važno da ovakve manifestacije budu javno propraćene jer tako dajemo dobar primer svoj deci. Pohvalno je što se vaspitači zajedno sa direktorom i kroz ovakve aktivnosti uključuju u rad sa najmlađima. Na ovaj način deca zdravo rastu i učestvuju u druženjima sa vršnjacima. Grad Kragujevac će nastaviti da podržava ovakve manifestacije”, poručio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović i najavio da će u narednom periodu i vrtićima podeliti odgovarajuću sportsku opremu.