InfoFoto: Glas Šumadije

Uprava za šume: Nema više lisica kod dvorišta obdaništa "Autić"

Autor: InfoKG
14:10 | Petak, 07 07 2023

Roditelji su se žalili, uprava Predškolske ustanove “Nada Naumović” slala je dopis na sve adrese, i prema saopštenju Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede, deca iz vrtića “Autić”, koje nalazi u okviru Stelantisove fabrike, konačno mogu da se igraju u dvorištu, piše Glas Šumadije.

Podsetimo, zbog pojave legla lisica koje su ulazile u dvorište obdaništa, ali i zmija u nepokošenom koritu Lepenice, deca u tom vrtiću dva meseca nisu izlazila u dvorište.

U Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede potvrđuju da se “povodom pojave lisica u dvorištu vrtića “Autić” u Kragujevcu komunalna inspekcija grada Kragujevca obratila republičkom šumarskom i lovnom inspektoru i Lovačkom udruženju “Šumadija” 29. maja radi preduzimanja radnji za bezbedno uklanjanje lisice”.

Pošto je u pitanju nelovna površina Lovačko udruženje Šumadija iz Kragujevca je dostavilo dopis Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za mišljenje o daljem postupanju. Uprava za šume je dala saglasnost za bezbedno uklanjanje divljači, nakon čega je od strane lovačkog udruženja izvršeno bezbedno uklanjanje (hvatanjem) lisice”, kažu u Upravi za šume.

Po poslednjim informacijama, navode u Upravi za šume, „trenutno nema lisica u dvorištu vrtića a lovačko udruženje je u stalnom kontaktu sa zaposlenima iz predškolske ustanove vrtića “Autić”. 

Izvor: Glas Šumadije