Info

Na FIN-u novi smer: Elektrotehnika i računarstvo

Autor: InfoKG
12:30 | Subota, 31 08 2019

Na Fakultetu inženjerskih nauka, koji drugu godinu zaredom upisuje najveći broj studenata od svih fakulteta u Kragujevcu, uveden je novi studijski program - Elektrotehnika i računarstvo.

Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu ima oko 340 budžetskih mesta za upis na prvu godinu, za sve studijske programe, i 240 mesta za master studije. Najveće intereseovanje bilo je za mašinsko inženjerstvo, računarsku tehniku i softversko inženjerstvo, javlja RTS.

Za početak nove akademske godine renovirano je i nekoliko laboratorija, klimatizovane su učionice, otvoren studentski restoran.

"U postupku smo akreditovanja novog master studijskog programa, elektrotehnika i računovodstvo, i spremamo se za sledeću školsku godinu da sa tim programom krenemo", najavio je za RTS dr Dobrica Milovanović, dekan Fakulteta inženjerskih nauka.

Veliki broj kompanija obraća se Fakultetu, nudeći saradnju radi obezbeđenja inženjera i IT stručnjaka, ističe dr Milovanović:

"Mi smo se sa najvećim brojem kompanija dogovorili da potpišemo sporazume o realizovanju studentske prakse i dodeli stipendija, i to smo već uradili."

U ponedeljak počinje drugi upisni rok na prvu godinu studija. Preostalo je još  četrdesetak slobodnih budžetskih mesta, prilika da još toliko srednjoškolaca dobije indeks fakulteta čija diploma osigurava zaposlenje bez čekanja na berzi rada.

Izvor: RTS

Izvor: RTS