InfoFoto: Arhiva - Ilustracija - Printscreen - RTK

Projekat za rekonstrukciju UKC Kragujevac gotov do marta, radovi od kraja sledeće godine

Autor: InfoKG
10:20 | Ponedeljak, 11 09 2023

U toku je izrada generalnog projekta rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, koja bi trebalo da bude završena u martu, a radovi bi trebalo da počnu krajem sledeće godine. To je za RTK izjavio v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, prof. dr Slobodan Milisavljević. 

Završetak projekta za izgradnju i rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac,očekuje se u martu naredne godine.

Rekonstrukcija će se odvijati u dve faze, a predmet izgradnje u prvoj fazi je centralna zgrada Kliničkog centra, rekonstrukcija i dogradnja Urgentnog centra, uređenje spoljnih saobraćajnica, zelenila i izgradnja nadzemne garaže. Radovi bi trebalo da počnu krajem naredne godine.

“U prvoj fazi fazi je planirana izgradnja objekta 14a. To je nova zgrada UKC, na sedam nivou, odnosno šest spratova. U drugoj fazi planirana je nadogradnja sprata nad Urgentnim centrom, gde će biti ambulantno-poliklinički deo i završetak ekonomsko-tehničkog bloka gde će biti prateće službe, kao što su kuhinja, vešeraj, ekonomsko-tehička služba i ostalo“, izjavio je Milisavljević. 

Stara zgrada biće rekonstruisana i prilagođena savremenim standardima lečenja. Izgradnjom nove zgrade biće obezbeđen dodatni prostor koji nedostaje Kliničkom centru. 

Izvor: RTK