InfoFoto: Arhiva

Na Šumadija sajmu 30 manifestacija u 2023.

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 24 01 2023

Na Šumadija sajmu tokom ove godine biće održano više od 30 različitih manifestacija. Pored tradicionalnih sajmova, ove godine su najavljeni i novi See Invest Expo i Sajam inovacija. Prva sajamska manifestacija koja će biti održana u ovoj godini je Sajam venčana i to od 10. do 12. februara. 

Mesto poslovnih susreta, okupljanja privrednika, građana, prezentacija, kulturnih, muzičkih i zabavnih događaja, Šumadija sajam postigao je zapažene rezultate tokom prošle godine. Na kragujevačkom sajmištu su zadovoljni postignutim, a očekuju da će 2023. biti uspšenija. 

Broj od preko 30 dešavanja u 2023. na Šumadija sajmu najveći je do sada, mada ni on nije konačan,  jer je sajam još uvek u pregovorima za nova dešavanja. Program čine sajamske manifestacije, ali i druga dešavanja, kako izvornih, tako i onih kojima je Šumadija sajam  suorganizator, logistička podrška  ili samo dobar domaćin. Da je Šumadija sajam mesto pravih poslovnih susreta , govori činjenica uvođenja većeg broja novih manifestacija, kao i nova poslovna partnerstva  koja sajam pozicioniraju  na mesto kompanije koja ima primat na tržištu sa beleženjem stalnog rasta i napretka”, poručuju sa kragujevačkog sajmišta. 

“Sajam venčanja” je prvo ovogodišnje sajamsko dešavanje u Kragujevcu i biće održan od 10. do 12. februara.  

I ovoga puta pripremamo paletu nezaobilaznih detalja što najznačajniji dan  u životima mnogih ljudi čini tako čarobnim. Cilj sajma je da se budućim mladencima omogući da na jednom mestu mogu pronaći sve za venčanje  sa značajnim sajamskim popustima koji naši izlagači nude. Ove godine na sajmu će se predstaviti više od 30 izlagača. Venčanice, svečana odela, zlatare, fotografi, torte, bendovi samo su  deo izlagačkog asortimana   naših ovogodišnjih izlagača. Klasične sajamske sadržaje upotpuniće brojni promotivni sadržaji  koji će Sajam venčanja učiniti atraktivnijim i još bolje posećenim”, najavljuju sa Šumadija sajma.

Potom 24. i 25. februara u Kragujevcu će biti održan Sajam sporta. Organizatori manifestacije su Šumadija sajam, Sportski savez grada Kragujevca, SPD Radnički, FK Radnički, a pokrovitelj lokalna samouprava. Cilj manifestacije je promocija sporta, sportskih klubova, kao i promocija Kragujevca, kao grada superligaša, velikih sportskih imena, grada šampiona i rasadnika velikih sportskih talenata.

Na Šumadija sajmu tokom ove godine biće organizovane i nove sajamske manifestacije. Jedna od njih je i Međunarodni sajam privrede i investicija “SEE INVEST EXPO”, koji će biti održan 16. i 17. marta. 

Imajući u vidu značaj privlačenja stranih direktnih investicija  za privredni razvoj Srbije i regiona, kao i inteziviranja investicionih aktivnosti, posebno u domenu poslovnih investicija, “SEE INVEST EXPO 2023” se organizuje kao dvodnevna sajamska manifestacija sa naznačenom poslovnom  b2b komponentom, kao platformom za domaće i međunarodne investicije. Ovaj sajam je zatvorenog tipa", kažu na Šumadija sajmu. 

U martu će na Šumadija sajmu biti održan i tradicionalni Sajam građevinarstva. Za april su planirani sajmovi nameštaja i hortikulture. 

Još jedna nova sajamska manifestacija u Kragujevcu je i Sajam inovacija, koji je planiran u maju. U tom mesecu biće organizovani i Sajam knjiga u Pešačkoj zoni i Međunarodni sajam lova i ribolova na kragujevačkom sajmištu.

Nakon letnje pauze, u septembru će biti održan Šumadijski sajam poljoprivrede, a potom i Sajam proizvodnih tehnologija.

Oktobar je rezvervisan za Sajam obrazovanja i stipendija i Sajama komunalne opreme. Novembar na Šumadija sajmu će biti u znaku Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma. 

Na kraju 2023., tačnije u decembru na kragujevačkom sajmištu biće održani Sajam automobila i Dečji sajam.