Info

Najduži policijski čas prekršilo 14 Kragujevčana

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 22 04 2020

U Kragujevcu je najduži policijski čas u trajanju od 84 sata, tokom uskršnjih praznika, prekršilo 14 građana, saopštili su za InfoKG iz ovdašnje Policijske uprave. Apeluju na građane da i dalje poštuju mere Vlade Republike Srbije u cilju suzbijanja Korona virusa.  

U cillju sprečavajnja širenja Korona virusa, kako tokom uskršnjih praznika ne bi bilo okupljanja ljudi, odlukom Vlade Republike Srbije policijski čas je trajao od petka od 17 časova do utorka do 5 ujutru. Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović izjavio je za nacionalne medije da je tokom najdužeg policijskog časa oko 1.000 građana prekršilo tu meru. Dodao je da su prednjačili Beograd, Pančevo i Novi Sad, a da su najbolji bili Prijepolje, Zaječar i Prokuplje. 

Kada je reč o teritoriji koju pokriva Policijska uprava Kragujevac, a tu, pored našeg grada, spadaju i opštine Aranđelovac, Batočina, Knić, Topola i Rača, ukupno 20 lica je prekršilo zabranu kretanja tokom 84-časovnog policijskog časa. Od tog broja, u Kragujevcu je ovu meru prekršilo 14 ljudi. Sa druge strane, niko od građana u samoizolaciji nije prekršio tu meru.

Iz Policijske uprave Kragujevac poručuju da najveći broj građana ipak poštuje mere Vlade u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19 i apeluju na njih da to čine i u narednom periodu.