Restoranska kuvarica Mira, nakon 35 godina rada, je odlučila da podeli tajni recept posle kog kuvanje kafe neće izgledati isto.
"Posle 35 godina provedenih u kuhinji, mnoge tajne recepte čuvam. To je ono što se "krade" sa svih strana. Svaki kuvar ima svoje tajne sastojke i magične recepte uz koje čak i najobičnije jelo dobije neobičan ukus."
Iako se kafa kuva svaki dan, postoji veliki broj ljudi, pa čak i profesionalnih kuvara, koji ne umeju da naprave dobru kafu.
Mira je odlučila da sa našim čitaocima podeli tajnu izuzetne restoranske kafe.
"Tajna je u načinu kuvanja. Nikad se kafa ne stavlja u vodu. Dve pune kašičice kafe se stave u šolju. Voda se stavi da se kuva i čim krene da ključa, posle otprilike dva ključa, sipa se u šolju sa kafom. Dugo se meša kašičicom kako bi se sjedinile kafa i voda."
Međutim, ko voli da pije slađu kafu, postoji i tajni sastojak koji menja ukus kafe.
"Ko voli da pije slađu kafu, pored kafe i šećera, u šolju se dodaje i pola kašičice praha od vanile."
Nakon 35 godina tajna restoranske kafe je konačno otkrivena, pa istu možete pripremiti i u udobnosti svog doma.