InfoFoto: JKP Šumadija

Napadnut i povređen radnik “pauka”: Bahati vozač autom mu prešao preko noge i udario ga retrovizorom (FOTO)

Autor: InfoKG
16:30 | Četvrtak, 01 02 2024

Radnici “pauk službe” Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” napadnuti su pre desetak dana pri pokušaju sankcionisanja nepropisno parkiranog vozila u centru grada “Kod krsta”. Jednog od njih, Dejana Miloševića, povredio je bahati vozač tako što mu je autom prešao preko noge i udario ga retrovizorom u predelu bubrega, saopštili su iz JKP “Šumadija”. 

U Pešačkoj zoni “Kod krsta” u ponedeljak 22. januara dogodio se nesvakidašnji incident. Radnici “pauk službe” Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” Dejan Milošević i Božidar Mijailović napadnuti su pri pokušaju sankcionisanja nepropisno parkiranog vozila. 

Vozač automobila je fizički i verbalno nasrnuo, prvo na Božidara, a zatim i na Miloševića, tako što je autom prešao preko njegove leve noge i udario ga je retrovizorom u predelu bubrega. Na sreću, sukob se dalje nije nastavio. Nakon incidenta, povređeni radnik Dejan Milošević obratio se lekaru i poseduje urednu medicinsku dokumentaciju”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”. 

Povređeni Dejan Milošević je apelovao na sugrađane da imaju malo više tolerancije za vozače koji rade u sistemu JКP “Šumadija”.
Rukovodilac Službe odnošenja i nepropisno parkiranih vozila Goran Veselinović osudio je ponašanje bahatih vozača i zahvalio se kolegama na odgovornosti pri obavljanju svojih dužnosti. 

Zelene površine i trotoari  nisu mesta na kojima vozila treba da se parkiraju, već da za to postoji adekvatan broj parking mesta na otvorenim i zatvorenim parkiralištima, kao i u parking garaži gde mogu da bezbedno parkiraju svoje automobile kako bi sprečili situacije koje su vrlo često na ivici incidenta”, izjavio je Veselinović.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” podsećaju da se uklanjanje motornih vozila obavlja u slučajevima kada je vozilo parkirano suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ili Odluke o komunalnom redu, odnosno na mestima na kojima predstavljaju opasnost ili smetnju za odvijanje saobraćaja, kretanje pešaka ili ugrožavanje imovine.

Galerija slika