InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Nastavak izgradnje Centara izvrsnosti na jesen

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 28 01 2020

Tender za novog izvođača radova na izgradnji Centara izvrsnosti u Kragujevcu trebalo bi da bude raspisan u februaru, najavili su profesori Nenad Filipović i Vladimir Jakovljević. Oni za Politiku kažu da na jesen očekuju nastavak gradnje centara u kojem će biti i prva nacionalna banka matičnih ćelija.

Politika podseća da je finansijer projekta vrednog oko 14 miliona evra Evropska investiciona banka, a da je poslednji rok za završetak radova kraj ove godine.

Politika navodi da je novi tender raspisan jer je jedinica za upravljanje projektima Vlade Srbije raskinula ugovor s građevinskom firmom "Banković" koja nije mogla da okonča gradnju.

Podsetimo, Kamen temeljac za centar postavljen je januara 2016. godine, a bilo je planirano da bude izgrađen za godinu dana. Gradnju je inicirao naš priznati genetičar profesor Miodrag Stojković, koji je slovio i kao budući direktor te ustanove, ali je on u međuvremenu drugi put otišao iz Srbije i, kako piše Politika, danas se ne zna da li je on još u toj priči. 

Izvor: Politika, Telegraf, Tanjug