InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Nevolje sada i u najavi: Trg Radomira Putnika - saobraćajni kolaps i ukidanje parking mesta

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 31 05 2023

Gužve u saobraćaju predstavljaju izazov sa kojim se svakodnevno suočavaju stanovnici Kragujevca i prolaznici kroz naš grad. Nedostatak putne infrastrukture za tranzit dodatno komplikuje situaciju, a u Centru su najveće gužve, što je i očekivano. Međutim, vozače već neko vreme naročito frustrira činjenica da je zatvorena ulica oko Trga Radomira Putnika zbog rekonstrukcije, a tako će ostati i nakon završetka radova. Ukinut je i određeni broj parking mesta, a opšte je poznato da su ona u deficitu u gradu. 

Kako protiče rekonstrukcija Trga Radomira Putnika i da li će biti ispoštovan rok za završetak radova? (FOTO)

Ukidanjem saobraćaja ispred nekadašnje zgrade suda i transformacijom parking mesta, rekonstruisani Trg Radomira Putnika nadovezaće se na postojeću pešačku zonu, na prostoru ispred Zlatne ruže i Perona, tako da će ovo u skorijoj budućnosti postati veliko šetalište. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja oktobra tekuće godine, potvrđeno je nedavno portalu InfoKG, a detaljnije možete čitati OVDE.

Bez kritike same rekonstrukcije Trga, jednostavno konstatujemo da je ovaj potez i trenutno, a i biće trajno jedno "usko grlo" saobraćaja u ovom delu grada. 

Ukidanje određenog broja parking mesta takođe će biti problematično, jer u svakom slučaju grad kuburi s nedostatkom istih. Kao jedan od najvećih gradova u Srbiji, Kragujevac se suočava sa sve većim brojem vozila na putevima, dok infrastrukturni kapaciteti za parkiranje ne uspevaju da isprate tu potražnju.

Građanima preostaje samo da se prilagode na na ovu situaciju.

Rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika počela je, podsetimo, u oktobru prošle godine. Iz Gradske uprave očekuju da će radovi biti završeni u roku - do kraja oktobra tekuće godine.