InfoFoto: Facebook

Ni posle sedam dana nije poznato ko je ubio Nikolu Zečevića Zeku

Autor: Branko Vukašinović
18:30 | Petak, 19 02 2021

Ni posle nedelju dana nije poznato ko je ubio tridesetsedmogodišnjeg Kragujevčanina Nikolu Zečevića Zeku u Glavnoj ulici u Kragujevcu, iako je ubistvo zabeležno nadzornim kamerama. Ni policija, ni kragujevačko Više javno tužilaštvo, koje je nadležno za ovaj slučaj, nisu želeli da ga komentarišu, jer, kako su rekli, istraga i dalje traje. Penzionisani inspektor Policijske uprave u Kragujevcu Dragan Tomić tvrdi da ne postoji savršen zločin i da će ubica biti uhapšen.  

Ko je ubio tridesetsedmogodišnjeg Kragujevčanina Nikolu Zečevića Zeku prošlog petka oko 21 čas u Glavnoj ulici? Pitanje je na koje još uvek nema odgovora. Na mestu ubistva cveće i dogorele sveće, podsećaju na stravičan zločin koji se dogodio u jednoj od najprometnijih ulica. Činjenica da je ubica još uvek na slobodi i da se nije libio da ispali više hitaca u Zečevića naočigled prolaznika, ugrožavajući i njihovu bezbednost, izaziva nemir među građanima.

Sam trenutak ubistva Zečevića zabeležile su brojne kamere video nadzora. Koliko su onda ti snimci olakšavajuća okolnost za nadležne u pronalaženju ubice, kada on još uvek nije uhapšen? 

Kao profesionalni bezbednjak, mogu da kažem da ne postoji savršeni zločin i čvrsto verujem da će ovo teško ubistvo vrlo brzo biti rasvetljeno, jer poznajem ljude koji rade na tome. Radio se o vrlo teško krivičnom delu, koje je očigledno imalo logistiku, i kao takvo traži poseban pristup. Policajci znaju svoj posao da rade, a sama tehnika i tehnička pomagala omogućavaju da se rasvetli ubistvo”, izjavio je za TV Prva penzionisani inspektor MUP-a, Dragan Tomić.

Policija nije želela da komentariše ovo ubistvo, jer, kako su rekli za Prvu televiziju, ono je sada u nadženosti kragujevačkog Višeg javnog tužilaštva, iz kog su nam saopštili da je ceo slučaj u fazi istrage i da za sada ne mogu ništa da kažu.  

Da li motiv za ubistvo treba tražiti u tome što je ubijeni Zečević od ranije poznat istražnim organima po poslovima s narkoticima, ali i pucnjavi, istraga će pokazati. 

Na kraju, ne preostaje ništa drugo, nego da se sačeka da se istraga okonča, da policija i tužilaštvo utvrde koje je ubio Zečevića i da se uhapsi ubica. 

Izvor: InfoKG i TV Prva