Info

Nova dečja igrališta u Velikom parku za dva meseca (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:13 | Ponedeljak, 25 07 2016

U Velikom parku danas je počela izgradnja dečjih igrališta na površini od oko 3.000 metara kvadratnih, a radovi bi trebalo da budu okončani u naredna dva meseca. Izgradnju finansira Fondacija “Dragica Nikolić” u sklopu projekta “Kreativni Veliki park”.

Radove su danas obišli Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić" i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima. 

Dragica Nikolić Kreativni Veliki park počela izgradnja igrališta 01

Fondacija se nakon dve godine od renoviranja porodilišta vratila u Kragujevac, ovoga puta povodom izgradnje igrališta za decu. Drago nam je što uvek naiđemo na ljude dobre volje koji su spremni da nam pruže pomoć. Kragujevčani su se i ovoga puta odazvali našem pozivu i došli su da pomognu, znajući da će njihova deca i unuci ovde da provode slobodno vreme. Zbog toga smo ovaj projekat i proširili, iako na početku nismo mislili da bude tako veliki”, kaže Dragica Nikolić.

Naglašava i da je Fondacija obećala da će Kragujevcu donirati park od 200.000 evra, ali da će biti utrošeno duplo više novca.

Svi materijali koje se koriste su vrhunskog kvaliteta. Mi smo gledali da ispoštujemo sve standarde da nam deca i stariji koji budu korstili park budu bezbedni”, izjavila je prva dama Srbije.

Lokalna samouprava će biti zadužena za uređenje partera, a nastojaće da u saradnji sa JKP “Zelenilo” i drugim gradskim preduzećima zaštiti ovaj prostor.

Minja Obradović Kreativni Veliki park počela izgradnja igrališta 01

Grad će zaštiti ovo zelenilo i potrudićemo se da sačuvamo ovu celinu. Želja nam je da joj vratimo funkciju koju je nekada imala i kakvu je naši stari pamte, odnosno da ovo bude dečji park za sve mališane grada“, izjavila je član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, Minja Obradović.

Plan lokalne samouprave je da u narednom periodu sredi i košarkaško igralište u Velikom parku.

Projekat je gotov i ovih dana očekujemo raspisivanje tendera da se košarkaško igralište maksimalno sredi. Nakon toga ćemo raspisati konkurs za neku narednu celinu. Nastojimo da u saradnji sa građanima i sa udruženjima koja se bave ekologijom sredimo park i vratimo mu onaj stari sjaj“, kaže Obradović.

Predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić" kaže da joj je želja da se Veliki park kompletno sredi, jer niko u Evropi nema u centru grada tako lep i veliki prostor. Podseća i da je Fondacija u protekle tri godine dosta toga uradila. Dodaje da to potvrđuje podatak da je za projekte koji su u tom periodu realizovani ukupno nabavljeno i potrošeno 10 miliona evra.

Galerija slika