Info

Otvoren Kreativni park od 500.000 evra (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:35 | Utorak, 11 04 2017

U Kragujevcu je danas svečano otvoren Kreativni park, koji se nalazi na prostoru između bazena i Fakulteta inženjerskih nauka. U izgradnju parka je utrošeno 500.000 evra, a novac je obezbedila Fondacija “Dragica Nikolić” iz donacija.

Kreativni park je otvorila Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odobra istoimene fondacije, a svečanosti je prisustvovao i odlazeći predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Naš grad se od danas upisuje među jedanaest gradova Evrope koji su deo projekta “Kreativna Evropa”. Izabran je zbog svoje istorije, geografskog položaja, ali pre sve zbog svojih stanovnika i prepoznavanja da je naš Kragujevac jedan od onih gradova starog kontinenta sa velikim razvojnim potencijalom. Donedavno skrajnut, gotovo zaboravljen, ovaj park vraćamo svim građanim Kragujevca, sadržajniji nego što je ikad bio. On je po svemu jedinstven u celoj Srbiji i nalik je parkovima kakvim se diče najveći gradovi Evrope. Moderan u svojoj ponudi, prateći poslednju reč parkovske arhitekture i sadržaja, namenjen je svim generacijama”, rekla je tom prilikom Dragica Nikolić.

Predsednica Upravnog odbora Fondacije “Dragica Nikolić” zahvalila se svim donatorima, koji su pomogli izgradnju parka. Naglasila je i da je ovaj park novi simbol Kragujevca.

Park se prostire se na površini od 10.000 kvadratnih metara i sastoji se od pet celina. a izgradnju je sa 500.000 evra finansirala. U okviru parka se nalazi igralište za decu do 2 godine, igralište za decu stariju od 2 godine, igralište za seniore, odnosno za bake i deke koji mogu da se rekreiraju dok paze na decu, juniorsko igralište - parkur i prskalište, koje će biti prava atrakcija tokom letnjih dane. Svi sadržaji za decu i mlade u ovom parku biće besplatni.

Podsetimo, radovi na izgradnji igrališta u Velikom parku počeli su prošle godine krajem jula i najavljeno je da će biti okončani u roku od dva meseca, ali, kako su nadležni ranije izjavili, taj rok je pomerene, jer je igralište prošireno. Otvaranjem ovog igrališta okončana je prva faza projekta “Kreativni Veliki park”. Da li će ovaj projekat u potpunosti biti realizovan zavisi od lokalne samouprave. Opširnije o projektu “Kreativni Veliki park” pročitajte ovde: Kragujevački Central park: Evo kako će izgledati Veliki park.

Galerija slika