Info

Održana školica za trudnice i tate

Autor: Jovana Mladenović
15:03 | Subota, 11 09 2021

Savetovalište „Bebiron“, uz podršku grada Kragujevca, danas je u Pešačkoj zoni organizovalo besplatnu školicu za trudnice i tate, sa ciljem da našim sugrađanima, pre svega mladim i budućim roditeljima, predstavi svoj rad i pruži odgovore na sva važna pitanja koja im ova nova životna uloga donosi.

Savetovalište „Bebiron“ je besplatno digitalno savetovalište za trudnice, mame i tate, koje danas broji 80 000 pratilaca. Prema rečima Valentine Katić, direktorke i idejnog tvorca „Bebirona“, savetovalište je nastalo pre pet godina, iz potrebe da se u vreme digitalnih tehnologija, pronađe put za što lakšu komunikaciju sa svim roditeljima kojima je savet neophodan u bilo koje doba dana ili noći, svih 365 dana u godini. Tim, koji čine pedijatar, ginekolog i patronažna sestra, svakodnevno svojim stručnim savetima, pomažu roditeljima da bez straha zakorače u magičan svet roditeljstva.

Nakon uvodnih obraćanja, o procesu trudnoće, pripremi za porođaj, ali i o dojenju, ishrani, važnosti nege za majke i bebe, vežbanju tokom i nakon trudoće, masaži beba i trudnica, govorili su iskusni stručnjaci iz kragujevačkog Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra: prim dr  Olivera Laban, pedijatar, dr Ivice Magdić, ginekolog, dr Dragana Ristić, pedijatar-neonatolog, patronažne sestre itd.