SportFoto: FK Radnički 1923

Spartak šesta prolećna žrtva “crvenih” na “Čika Dači” - Dudić: Čemu dobri rezultati kad stadion i dalje dolazi 2.000 ljudi? (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 08 04 2024

Ako neka superligaška ekipa zaslužuje epitet “najnegostoljubivijeg domaćina” ovog proleća, to je onda sigurno kragujevački Radnički 1923. Četa trenera Feđe Dudića upisala je šesti uzastopni trijumf pred svojim navijačima u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige, savladavši na svom “Čika Dači” subotički Spartak sa 3:1, u utakmici 29. kola. Pobedu "Radničkom 1923" doneli su golovima Ristić, Vidosavljević i Zorić. 

U okršaju sa Subotičanima, strateg “crvenih” Feđa Dudić je u želji da sačuva deo snaga za predstojeći okršaj sa Novim Pazarom u četvrtfinalu Кupa Srbije odlučio da “promeša karte” i da na teren pošalje kombinovani sastav, što se nije previše osetilo u igri kragujevačkog tima koja je i ovoga puta imala uobičajene konture. Pritom je želja da se svojim navijačima iskupe za poraz u Lučanima dodatno inspirisala Dudićeve momke, koji su maltene od prvog minuta kao "zmija žabu počeli da dave” uzdrmane Subotičane, kojima očigledno ni šok efekat u vidu promene trenera nije doneo rezultatski boljitak. 

Sudeći po izdanju protiv Subotičana, očigledno je da su Кragujevčani izvukli pouke iz pređašnjeg poraza u Lučanima, što se najbolje videlo po voljnom momentu igrača, koji su svih devedeset minuta bukvalno “kidisali” na protivnika.

"Prvo poluvreme smo odigrali fenomenalno, posebno do tog prvog gola. Imali smo sigurno dve-tri stopostotne prilike, kontrolisali posed, iznosili loptu bez problema na protivničku polovinu terena, baš kao što smo to radili i na utakmici sa Napretkom prošlog vikenda. A onda su nas jedan nepotrebno napravljen prekršaj na ivici kaznenog prostora i Mijićeva majstorija iz slobodnog udarca presekli i učinili da u poslednjih pet minuta prvog poluvremena delujemo nekako rastrzano. Na pauzi sam uveravao igrače da je sve dobro i da ne moramo da brinemo jer ne igramo loše, samo treba da u drugo poluvreme uđemo sa istim elanom kao na samom početku utakmice. Malo su nam i okolnosti išle na ruku početkom drugog poluvremena. Postigli smo u jako kratkom vremenskom intervalu dva gola, nakon čega je utakmica bila praktično gotovo. U finišu smo se malo “spustili”, Spartak je imao nešto veći posed lopte, a mi par kontri iz kojih smo mogli da poentiramo. Na kraju, moram reći da je igranje utakmica po ovakvom vremenu, u pola tri popodne po najvećoj vrućini, meni apsolutno neshvatljivo. Shvatam da zbog nedostatka reflektora ne možemo igrati utakmice u večernjem terminu, ali ne vidim razlog da se sad kada je dan duži utakmice ne igraju recimo od pola pet, kada je daleko prijatnije", istakao je strateg “crvenih” Feđa Dudić po završetku utakmice. 

Uprkos sjajnim rezultatima koje beleži od početka prolećne polusezone, uprkos tome što se bori za izazak u Evropu, uprkos tome što se nalazi na pragu istorijskog uspeha u Кupu Srbije, utakmice Radničkog na “Čika Dači” u proseku prati oko 2.000 ljudi, pa shodno tome Dudić rezignirano pita: čemu sve ovo i kome treba Radnički?

"Ja ne znam šta više treba da uradimo, pa da privučemo publiku. Peti smo na tabeli, borimo se za Evropu, igramo četvrtfinale kupa, pa opet na tribinama imamo samo 2.000 ljudi, što je za jedan grad koji sa okolinom ima preko 300.000 stanovnika, jako malo. Sećam se kada sam došao u klub, pa je bila priča kada krenu bolji rezultati, onda će biti i više publike. Evo sada imamo rezultate, pa opet imamo 2.000 ljudi na tribinama. Ne samo da sam tužan, već sam očajan po tom pitanju. Ukoliko u četvrtak protiv Novog Pazara ne bude ispunjeno više od pola stadiona, onda zaista ne znam čemu sve ovo i kome uopšte treba Radnički", pita se Dudić. 

Šumadinci su ovim trijumfom zadržali korak sa četvrtoplasiranom Vojvodinom, dok šestoplasiranom Čukaričkom beže dva boda.

Dudićeve izabranike u četvrtak od 16 časova na stadionu “Čika Dača” očekuje četvrtfinalna utakmica Кupa Srbije sa ekipom Novog Pazara, dok osnovni deo sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije završavaju gostovanjem beogradskom Voždovcu narednog vikenda.  

Izvor: FK Radnički 1923