InfoFoto: Arhiva

Otkazan protest vozača u Kragujevcu zbog privođenja dvojice mladića

Autor: InfoKG
09:30 | Sreda, 13 06 2018

Protest građana nezadovoljnih zbog visokih cena goriva u Kragujevcu, koji je bio najavljen za juče, nije održan zbog toga što su dvojica mladića privedena u policiju na informativni razgovor, a desetoro je legitimisano, piše Beta.

Jedan od mladića koji je priveden, Đ.B, rekao je agenciji Beta da je policija došla na njegovu kućnu adresu oko 16.30 časova, nakon čega je odveden na razgovor u policijsku stanicu gde je zadržan do 18 časova.  

On je rekao da je još jedan mladić priveden na javnom mestu, gde se našao sa još desetak drugara kako bi se organizovali za protest. Ostali okupljeni su bili samo legitimisani.  

Prema njegovim rečima, policija je bila korektna, ali mu nije jasno zbog čega su oni označeni kao organizatori protesta.  Dodao je da je on samo učesnik kao i ostali.  

"Imao sam ivent o današnjem protestu na društvenim mrežama, ali to nije razlog da budem saslušavan. Poručeno mi je da to više ne radim", rekao je on.   

Podsetimo, juče je trebalo da bude organizovan protest pod nazivom "Pet na sat, državi šah-mat".  Plan je bio da kolona vozila ide ulicama laganom vožnjom pet do 10 kilometra na sat, dok bi pešaci neprekidno prelazili preko pešačkog prelaza i tako učestvovali u blokadi.   

Inače, agenciji Beta je potvrđeno da je jednom od učesnika protesta u ponedeljak napisana prekršajna prijava. 

Izvor: Beta