InfoFoto: Pexels - Ilustracija

Otkazan SAJAM LOVA nakon tragedija koje su potresle Srbiju - "Podrška da se uvede red u nabavci i posedovanju naoružanja"

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Sreda, 17 05 2023

Ovogodišnji, 14. po redu Sajam lova, ribolova i lovnog turizma, koji je u Kragujevcu trebalo da bude održan od 25. do 28. maja, otkazan je. Razlog je, navode organizatori za InfoKG, taj što ne smatraju prikladnim da se ova sajamska manifestacija održi u trenutku kada iza sebe imamo dve velike, masovne tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca.

Dragoljub Dimovski ispred preduzeća "Meteor stil" koje je godinama unazad organizator ovog sajma, kaže za InfoKG da jednostavno nije vreme za izlaganje bilo kakvog naoružanja, pa ni lovačkog.

- Kao znak solidarnosti sa nastradalom mladošću u dve strašne tragedije koje su zadesile Srbiju odlučili smo da ove godine otkažemo Sajam lova, ribolova i turizma u Kragujevcu. na taj način pružićemo podršku da se u našem društvu uvede red u nabavci i posedovanju svih vrsta naoružanja, pa i lovačkog, rekao je Dimovski.