InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Otkrivanje spomenika grupe „Smak“ u petak na novom Trgu omladine

Autor: InfoKG
13:15 | Sreda, 20 09 2023

Novi Trg omladine biće otvoren u petak, 22. septembra, od 19:30 časova, kada će biti i otkriven spomenik grupi "SMAK". Tim povodom na Đačkom trgu nastupiće od 20 časova grupa "Smak plus". 

Radovi na Trgu omladine i postavljanju Spomenika grupe „Smak“ su gotovo pri samom kraju. Grad Kragujevac poziva sve sugrađane na svečano otvaranje Trga omladine i otkrivanje Spomenika legendarnom rok sastavu, koji je svojom muzikom i energijom obeležio jedno vreme na prostoru bivše Jugoslavije. Vreme kada je rok muzika bila više od zvuka – bila je „Smak“.

Proslava nasleđa „Smaka“, je u petak 22. septembra u 19:30 na platou ispred Doma omladine u Kragujevcu. Nakon otkrivanja Spomenika grupe „Smak“, u 20 časova na Đačkom trgu nastupiće grupa "Smak plus". 

Podsetimo, portal InfoKG je krajem prošle nedelje objavio da se izgradnja Trga omladine, kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, na kom će biti postavljen i spomenik legendarnog rok sastava SMAK i to u prirodnoj veličini, privodi se kraju i da će biti otvoren krajem ove sedmice. Opširnije ovde: Radovi na Trgu omladine na kom će biti spomenik grupi SMAK privode se kraju: Evo kada će biti otvoren.