InfoFoto: InfoKG

U toku izgradnja TRGA OMLADINE: Evo kada će biti postavljen spomenik grupi SMAK (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 27 07 2023

U toku je izgradnja Trga omladine, kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, na kom će biti postavljen i spomenik legendarnog rok sastava SMAK i to u prirodnoj veličini. S obzirom na to da je rok za završetak radova 45 radnih dana, oni bi trebalo da budu okončani u septembru. 

Da će u Kragujevcu biti formiran Trg omladine, kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, i da će na njemu biti postavljen spomenik legendarnog rok sastava SMAK u prirodnoj veličini, najavljeno je u februaru ove godine. Tada je rečeno da je tender otvoren do 6. marta, a da postoji mogučnost da će Trg biti otvoren već za Dan grada. To se nije obistinilo i nije bilo novih informacija. Portal InfoKG je pre desetak dana kontaktirao nadležene u Gradskoj upravi u kojoj su rekli da “Trg omladine“ još nije formiran zbog sprovođenja postupka javne nabavke koji je ponovljen dva puta i nedavno završen. Tada su naglasili da je izvođač radova izabra i da izgradnja Trga počinje krajem jula, a to se i obistinilo. 

Izgradnja Trga omladine počela je pre nekoliko dana, a izvođač radova je firma MITO Progress & Construction doo iz Beograda. Rok za završetak radova je 45 dana, pa shodno tome, Kragujevac bi trebalo da dobije novi Trg tokom septembra, ali u Gradskoj upravi nisu mogli da preciziraju tačan datum. 

Otvaranje „Trga omladine“ zavisi od dinamike izvođenja radova, kao i od raznih nepredviđenih okolnosti npr. vremenskih uslova, koji takođe mogu uticati na rokove, tako da se ne može precizirati tačan datum otvaranja Trga omladine“, izjavili su pre desetak dana za InfoKG u Gradskoj upravi.

Kako je zamišljeno da Trg omladine izgleda pročitajte ovde: Kragujevac dobija TRG OMLADINE na kom će biti postavljen spomenik grupi SMAK.

Kada je reč o spomeniku grupi SMAK, ranije je potpisan ugovor za izlivanje spomenika. Reč je o skulpturi članova grupe u prirodnoj veličini, delo vajarke Katarine Tripković. 

"Ono što je planirano radovima je da se ukinu parking mesta , da se na taj prostor postave betonske ploče dimenzije 60x40, kako bi se postavilo postolje za spomenik Smaku. Cena izvođena radova je 13,5 miliona sa PDV-om", kazala je članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, Danka Andonovski. 

Podsetimo, Dom omladine je prošle godine pokrenuo inicijativu da legendarna grupa SMAK dobije spomenik u Kragujevcu, koju su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

Galerija slika