Info

Šta je sa Trgom omladine na kom će biti postavljen spomenik grupi SMAK? Evo šta kažu nadležni

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 17 07 2023

Trg omladine kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, na kom će biti postavljen i spomenik legendarnog rok sastava SMAK i to u prirodnoj veličini, iako je, prema ranijim najavama, trebalo da bude već formiran, to se još nije desilo. Nadležni kažu da je razlog tome postupak javne nabavke, koji je ponovljen dva puta i nedavno je završen. Najavljuju da će radovi početi krajem jula. 

Da će u Kragujevcu biti formiran Trg omladine, kod raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića, i da će na njemu biti postavljen spomenik legendarnog rok sastava SMAK u prirodnoj veličini, najavljeno je u februaru ove godine. Tada je rečeno da je tender otvoren do 6. marta, a da postoji mogučnost da će Trg biti otvoren već za Dan grada. To se nije obistinilo i od tada do sada nije bilo novih informacija.  
Portal InfoKG je kontaktirao nadležene u Gradskoj upravi u kojoj su rekli da “Trg omladine“ još nije formiran zbog sprovođenja postupka javne nabavke koji je ponovljen dva puta i nedavno završen. Dodaju da je projekat ostao isti i da nema izmena u odnosu na prvobitni projekat. 

Završen je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na rekonstrukciji dela ulice Branka Radičevića –„Trga omladine“. U postupku je izabran izvođač radova MITO Progress & Construction doo, iz Beograda, ulica Gandijeva br.122 b. Ugovor je potpisan od strane Grada Kragujevca i trenutno je na potpisivanju kod izabranog izvođača“, izjavili su za InfoKG u Gradskoj upravi.

Očekuju da će radovi na formiranju Trg omladine početi za petanestak dana.  

Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana od dana uvođenja u posao. Otvaranje „Trga omladine“ zavisi od dinamike izvođenja radova koju će izvođač radova tek dostaviti, kao i od raznih nepredviđenih okolnosti npr. vremenskih uslova, koji takođe mogu uticati na rokove, tako da se ne može precizirati tačan datum otvaranja Trga omladine“, kažu za InfoKG u Gradskoj upravi.

Kako je zamišljeno da Trg omladine izgleda pročitajte ovde: Kragujevac dobija TRG OMLADINE na kom će biti postavljen spomenik grupi SMAK.

Kada je reč o spomeniku grupi SMAK, ranije je potpisan ugovor za izlivanje spomenika. Reč je o skulpturi članova grupe u prirodnoj veličini, delo vajarke Katarine Tripković.

Podsetimo, Dom omladine je prošle godine pokrenuo inicijativu da legendarna grupa SMAK dobije spomenik u Kragujevcu, koju su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.