Info

Otvoren Sajam građevinarstva (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:10 | Petak, 09 02 2018

Sajam građevinarstva zvanično je otvoren danas na kragujevačkom sajmištu i trajaće do nedelje, 11. februara. U okviru ove manifestacije održava se i Sajam keramike, bele tehnike i vodoinstalacionog materijala “Kerabel”. Na ovogodišnjem sajmu oko 30 izlagača predstavlja svoju ponudu nekretnina, građevinskog materijala i opreme za gradnju.  

Sajam građevinarstva je veoma bitna manifestacija za Kragujevac, jer građevinska industrija je jedan od pokretača privrede jednog grada ili države. U narednom periodu Kragujevac će biti jedno od većih gradilišta u Srbiji. Na potezu Denino brdo na površini od oko 20 hektara gradiće se preko 500 stanova za zaposlene u službi bezbednosti i predstavlјaće najveće gradilište u Kragujevcu poslednjih decenija. U saradnji sa Ministarstvom pravde gradiće se Palata pravde i naravno sve uz podršku države. Na potezu Sobovica - Lužnice preko 120 hektara je pod radnom građevinskom zonom i zbog svega toga smo veoma zadovolјni. Očekujem da se u narednom periodu, u skladu sa razvojem grada, razvija i ova grana industrije, da građevinska preduzeća rade, a ovakva manifestacija iz godine u godinu raste i okuplјa sve veći broj izlagača”, rekao je zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović. 

Nakon tri godine pauze u održavanju ove manifestacije, rukovodstvo kragujevačkog sajma prepoznalo je da Kragujevac kao jedan od sajamskih gradova u Srbiji, na kalendar sajmova mora da vrati i ovaj. Odziv i broj izlagača građevinskih firmi, osiguravajućih kuća i agencija za promet nekretnina potvrđuje da je naša odluka bila ispravna”, rekao je direktor Šumadija sajma, Zoran Nedelјković.     

U okviru pratećeg programa Sajma građevinarstva u Medija centru kragujevačkog sajmišta biće organizovane stručne prezentacije. 

Šumadija sajam ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Udruženjem građana Građevinski klaster Šumadije i Pomoravlja, agencijom Dream factory, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. 

Za sve posetioce obezbeđeni su besplatni parking i ulaz. Radno vreme Šumadija sajma tokom Sajma građevinarstva u petak i subotu je od 10 do 18 časova, a u nedelju do 16 časova.

Galerija slika