InfoFoto: Snežana Milisavljević/GTO Kragujevac

Počela prijava za manifestaciju “Otvorena dvorišta”

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 27 06 2023

Gradska turistička organizacija Kragujevac i ove godine organizuje manifestaciju "Otvorena dvorišta", a zainteresovani domaćini mogu da se prijave do 5. jula. 

Biraće se najlepša dvorišta u četiri kategorije - najlepši detalj, najlepše etno dvorište, najlepše park dvorište i najlepše dvorište. 

Svi zainteresovani domaćini mogu da se prijave mejlom (info@gtokg.org.rs) ili telefonom (332-172) do 5. jula u 20 časova.  

Stručni žiri, u kojem će i ovog puta biti predstavnici Gradske turističke organizacije, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj i JKP Šumadija, izabraće najlepša dvorišta na teritoriji Kragujevca. Za pobednike su obezbeđene nagrade.

Posle posete svim prijavljenim učesnicima manifestacije "Otvorena dvorišta", tokom poslednje nedelje jula biće izabrana najlepša dvorišta na teritoriji Kragujevca. Zajedno sa kolegama iz turističkih organizacija u okruženju, na čijoj se teritoriji takođe organizuje ova manifestacija, žiri u čijem sastavu su predstavnici turističkih organizacija izabraće pobednike na nivou regiona. Proglešenje najlepših dvorišta u regionu biće organizovano u avgustu.

Turistička organizacija Kragujevca poziva sve seoske domaćine da se i ove godine prijave i učestvuju u izboru za najlepša dvorišta. Cilj je da se očiste seoske deponije, da se seoska dvorišta lepo urede, ali i da domaćini budu kreativni čuvari tradicije življenja na ovim prostorima i samim tim doprinesu razvoju seoskog turizma.