InfoFoto: Ilustracija - pexels.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KRAGUJEVČANINA ZBOG UBISTVA NA PAGU

Autor: InfoKG
14:51 | Ponedeljak, 06 02 2023

Hrvatsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Duška Tanaskovića koji se sumnjiči za ubistvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića na Pagu avgusta prošle godine, piše Blic.

Tanaskoviću će se, po svoj prilici suditi u Zadru, iako je Crna Gora tražila njegovo izručenje. Crna Gora ga potražuje zbog učešća u ubistvu Milića-Minje Šakovića u junu 2022. godine u Budvi.

Jutarnji list je u januaru pisao da Tanasković tokom ispitivanja nije otkrio motiv ubistva, ali likvidacija se dovodila u vezu sa sukobima između "škaljarskog" i "kavačkog" klana, u čijim je međusobnim obračunima stradalo na desetine ljudi.

Optužnica je podignuta samo protiv njega.

Kako saznaje Portal RTCG, optužnica će biti dostavljena Veću na ocenu, i ako bude potvrđena sudiće mu se u Zadru.

Podsećamo, Tanaskoviću se na teret stavlja da je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika "škaljarskog klana". Jutarnji list prenosi da je priznao krivicu. Jedan od dokaza protiv njega je i snimak sa nadzorne kamere.

Zbog učešća u ubistvu Šakovića u Budvi Crna Gora potražuje i Beograđanina Luku Pilčevića. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakovića nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao.

Izvor: Blic