InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Pogledajte PRELIMINARNI SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 09 07 2020

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi 649 mališana. Rok za podnošenje prigovora je 16. jula. Spisak možete pogledati OVDE, a listu bodovanja OVDE

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac završila je prijem, bodovanje i rangiranje podnetih zahteva i sačinila Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece. Iako u vrtićima predškolskih ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan” ima ukupno 671 slobodno mesto za koje je podneta 1.891 potpuna prijava, na preliminarnom spisku za prijem dece u ova obdaništa nalazi se 649 mališana. 

Iz Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima objasnili su za InfoKG da je ta razlika, između ostalog, zbog toga što po uslovima konkursa broj primljene dece sa smetnjama u razvoju umanjuje za po troje broj mališana u grupi. 

Roditelji prigovore mogu da podnesu Komisiji za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac od danas do 16. jula u pisanoj formi na obrascu koji se preuzima na zvaničnim internet prezentacijama grada Kragujevca i predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan”. Prigovor se predaje lično u ulici Prvoslava Stojanovića br. 10 u Erdogliji, kancelarija br. 4., u vremenu od 9 do 14 časova.

S obzirom na to da je za upis u obdaništa predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ podneta 1.891 potpuna prijava, a na preliminarnom spisku se nalazi 649 mališana, veliki broj roditelja će morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati između 5.200 i 6.000 dinara. 

*Preliminarna lista bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece preuzeti sa zvaničnog sajta Predškolske ustanove Đurđevdan.