InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Objavljen KONAČAN SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 22 07 2020

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je konačan spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana” na kom se nalazi 649 mališana i razlikuje se od preliminarnog zbog podnetih prigovora. Predškolske ustanove “Nada Naumović” i “Đurđevdan” pozvaće roditelje primljene dece kako bi sa njima zaključile ugovor o pružanju usluga. Konačan spisak primeljene dece u vrtiće “Nade Naumović” pogledajte OVDE, “Đurđevdana” OVDE, a Listu bodovanja i rangiranja OVDE

Komisija za prijem dece na celodnevni boravak u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac je nakon rešavanja po prigovorima utvrdila konačnu Listu bodovanja i rangiranja, kao i konačne spiskove primlјene dece u vrtiće predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan” za radnu 2020/2021. godinu. Iako u vrtićima ovih predškolskih ustanova ima ukupno 671 slobodno mesto, za koje je podneta 1.891 potpuna prijava, na konačnom, kao i na preliminarnom spisku nalazi se 649 mališana. Iz Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima objasnili su za InfoKG da je ta razlika, između ostalog, zbog toga što po uslovima konkursa broj primljene dece sa smetnjama u razvoju umanjuje taj broj za po troje mališana u grupi, što je u skladu Zakon o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Iz Gradske uprave poručuju da je nakon objavljivanja preliminarne rang liste, podneto 118 prigovora, od kojih je 11 usvojeno. Dodaju da se zbog toga konačna lista bodovanja i rangiranja, kao i spiskovi primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana” razlikuju od preliminarnih. 

Komisija je na osnovu ove liste dostavila direktorima predškolskih ustanova Predlog spiska primlјene dece po vrtićima za radnu 2020/2021 godinu nakon čega će predškolske ustanove pozivati roditelјe radi zaklјučenja Ugovora o pružanju usluga. Po zaklјučenju Ugovora sa roditelјima čija će deca ići u vrtiće predškolskih ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac, Komisija će utvrditi Listu čekanja za prijem u preškolske ustanove na teritoriji grada Kragujevca na osnovu koje će biti vršen prijem dece i u privatne vrtiće”, saopšteno je iz Gradske uprave.

S obzirom na to da je za upis u obdaništa predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ podneta 1.891 potpuna prijava, a na preliminarnom spisku se nalazi 649 mališana, veliki broj roditelja će morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati između 5.200 i 6.000 dinara. 

*Konačna lista bodovanja i rangiranja i konačni spisak primljene dece preuzeti sa zvaničnog sajta grada Kragujevca.