Info

Građani se učestalo žale: Počela pojačana kontrola poštovanja radnog vremena lokala u Kragujevcu

Autor: InfoKG
11:07 | Ponedeljak, 17 10 2022

Pripadnici komunalne milicije i komunalne inspekcije u saradnji sa Policijskom upravom u Kragujevcu u narednom periodu će pojačati kontrolu poštovanja Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u gradu.

Pritužbe građana na remećenje javnog reda u mira su brojne, ali se uglavnom odnose na radno vreme kafića u užem gradskom jezgru.

Zbog učestalih, opravdanih primedbi građana na neprimerenu buku u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima, usled nepoštovanja gradske odluke o radu ugostiteljskih objekata, počela je pojačana kontrola poštovanja radnog vremena lokala u Kragujevcu.

Komunalna milicija obavlja kontrolno-nadzorne poslove propisane Zakonom o komunalnoj miliciji, kojima se obezbeđuje održavanje komunalnog i drugog zakonom uređenog reda na teritoriji Grada od značaja za komunalnu delatnost u brojnim oblastima.

Za nepoštovanje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji grada Kragujevca predviđene su novčane kazne za pravna lica do 150.000 dinara.

Izvor: RTK