InfoFoto: arhiva

IZJZ dao zeleno svetlo za produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata, čeka se odluka Kriznog štaba

Autor: Jovana Mladenović
11:30 | Subota, 19 09 2020

Institut za javno zdravlje dao je mišljenje gradskom Kriznom štabu da radno vreme može da se produži do jedan sat iza ponoći u baštama a do 23 sata u zatvorenim prostorima, rekao je za Novu S direktor IZJZ dr Dragan Vasiljević.

Restorani i hoteli u Kragujevcu rade skraćeno, a naši sugrađani odlaze u okolne gradove. Bili smo blizu ukidanja vanredne situacije, nekoliko dana broj novoinficiranih kretao se između četiri-pet, ali juče ponovo dvocifren broj – deset. U ovom mesecu imali smo 12 dana sa jednocifrenim brojem pozitivnih na korona virus, a četiri sa dvocifrenim. Sinoć su mi iz laboratorije javili da će danas biti jednocifren broj – šestoro.

Vasiljević objašnjava da će se analizom videti koliko je od šest pozitivnih testova na COVID 19 novoinficiranih, a koliko retesitranih.

Vasiljević je u izjavi za Novu S pomenuo i fudbalski klub Ekonomac, čijih je šestoro fudbalera, po povratku sa utakmice u Tuzli, bilo pozitivno na korona virus, a još jedan ima simptome.

Kragujevac ima najviše kućnih izolacija u Srbiji. Kontakti su veoma bitni, jer se u startu sprečava širenje epidemije, kaže Vasiljević.

Izvor Glas Šumadije