InfoFoto: Arhiva - SPD Radnički

Ponovo radi AVANTURA PARK na Šumaričkom jezeru: ŠUMADINO poziva na druženje najmlađe Kragujevčane

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 27 05 2021

Avantura park na Šumaričkom jezeru u Kragujevcu je ponovo otvoren za posetioce. Na ovom mestu ih očekuju prepreke na prirodnom drveću, horizontalne merdevine, džakovi, mreže, poligon za decu... Najveća atrakcija Avantura parka, Šumadino “poziva” najmlađe Kragujevčane na druženje.  

Za najmlađe je u Avantura parku postavlјeno pet niskih prepreka visine do 1,5 metara, dok je za starije postavljeno šest prepreka, ali i viseće uzengije, diskovi, horizontalne merdevine, džakovi, mreže. Pored toga, u ovom parku se nalazi i “Agility” poligon za decu, koji je nasut kombinacijom malča od borove kore i borove sečke sa preprekama poput visećeg mostića, klackalica, zidića za penjanje. 

Najveću pažnju u Avantura parku privlači maketa dinosaurusa postavljena iznad plaže na Šumaričkom jezeru, koja je na osnovu predloga Kragujevčana dobila ime Šumadino. Dinosaurus je dužine oko 4 metra i visine 2,4 metra, izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta “autentične” zvuke.  

Avantura park je radnim danima otvoren od 11 do 19 časova, a vikendom od 10 do 19 časova, s tim da je radno vreme podložno promenama u zavisnosti od vremenskih uslova. Cena karte je 300 dinara.