InfoFoto: Arhiva

Porodilja teško povređena: Udarila su je vrata u UKC Kragujevac, pala i polomila kuk

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 20 10 2022

Porodilja (35) iz Kragujevca teško je povređena u ovdašnjem Univerzitetskom kliničkom centru kada su je udarila neispravna vrata u toj zdravstvenoj ustanovi, prenose nacionalni mediji. Iz UKC Kragujevac su potvrdili da je došlo do povrede i da će se okolnosti tek ispitati.

Incident se dogodio 15. oktobra, kada je napuštala porodilište. Nakon jakog udarca, ta neispravna vrata su porodilju oborila, a prilikom pada ona je polomila kuk, pišu mediji.

U tom trenutku, beba nije bila u njenom naručju. Prema saznanjima, žena je hitno hospitalizovana i moraće da joj bude ugrađen veštački kuk.
Novorođenče, kaže izvor, je odvojeno od majke i prve dane provodi bez majčinog mleka.

Muka je to što je zadesilo mladu mamu. Porodila se 11. oktobra, a ova nemila situacija desila se već 15. oktobra. Porodica koja je veća za jednog člana nije ni slutila da će im jedan od najlepših dana u korenu promeniti jedna pokvarena vrata. Udarila su je tako silovito da je pala, polomila kuk. Pored stravičnih bolova koje ima, sada je čeka i operacija. Plaši se zbog toga što zbog frakture kuka može da bude invalid. Posebno joj je teško to što nije s bebicom, ne može ni da je doji”, kaže sagovornik Kurira.

U UKC Kragujevac su potvrdili da je došlo do povrede i da će se okolnosti tek ispitati.

Od prijave nemilog događaja 15. oktobra, kada je došlo do povređivanja porodilje pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prilikom njenog izlaska kući, u UKC Kragujevac pokrenut je detaljan interni postupak ispitivanja činjenica”, navedeno je u dopisu UKC Kragujevac.

Obrazložili su da procedura podrazumeva prikupljanje informacija i dokumentacije od Službe za tehničke poslove, službe obezbeđenja, kao i medicinskih timova koji su učestvovali u porođaju, dijagnostici, lečenju i nezi povređene pacijentkinje. Naglašavaju da će finalni izveštaj o ovom incidentu, koji će sadržati sveobuhvatne činjenice o povređivanju pacijentkinje u okviru objekta UKC Kragujevac, biti sačinjen narednih dana i o tome će javnost biti obaveštena.

Izvor: Kurir, Telegraf