InfoKG - 7 danaFoto: InfoKG, Saša Nikolić - Facebook/Kraljevi Cardaci Spa

InfoKG 7 dana: Urošević boravio u Briselu, preminula porodilja, radnicima Fiata bonus, "Čardaci" dobili Turistički cvet...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 19 12 2021

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Narodni poslanik i član Predsednistva SPO Milan Urošević boravio u Briselu, zatreslo se tlo u našem gradu, predstavljeni potencijali Kragujevca u Dubaiju, preminula porodilja od Korone, na Šumadija sajmu prodato 16 automobila i dva kvada, ponovo sniženja cena parkiranja u javnoj garaži, Domu zdravlja donirani savremeni EKG aparati, postavljeno sedam posuda u gradu za odlaganje baterija i sijalica, radnici Fiata dobijaju bonus u visini od 75 odsto zarade, Kragujevčanin Marko Jovanović godinama pokušava da dokaže da dug za struju nije njegov, već čoveka sa istim imenom i prezimenom, hotel “Kraljevi Čardaci” osvojio “Turistički cvet”…

Narodni poslanik i član Predsednistva SPO, boravio je prošle nedelje u Briselu gde se susreo sa parlamentarcima iz čitavog sveta. Opširnije ovde: Urošević boravio u Briselu, pozvan i u Vašington.

Kragujevac je u ponedeljak oko 15:40 časova pogodio zemljotres jačine 2,8 jedinica Rihterove skale. Na svu sreću, potres ove jačine ne može da izazove oštećenja, a eventulano su mogli da ga osete meštani naselja i sela u okolini epicentra, koji je bio u blizini jezera Vodojaža, kao i stanari višespratnica. Opširnije ovde: Zatreslo se tlo u Kragujevcu.

U okviru druge investicione konferencije, koju su organizovali Razvojna agencija Srbije i Operativni tim za realizaciju nastupa Srbije na Expo Dubai 2020. u Paviljonu Srbije predstavljeni su potencijali grada Kragujevca. Opširnije ovde: Kragujevac predstavio potencijale u Dubaiju.

Porodilja A. M. (42) iz Kragujevca preminula je od kovida u UKC Kragujevac posto je prevremeno porodena, beba je sada stabilno, saznaje Kurir. Opširnije ovde: Preminula porodilja od Korone, evo u kakvom je stanju beba.

Na 13. Sajmu automobila “Auto Expo”, koji je održan proteklog vikenda na kragujevačkom sajmištu, prodato je 16 automobila i dva kvada, a zabeležena je i veliki posećenost. Opširnije ovde: Auto Expo 2021: Prodato 16 automobila i dva kvada na Šumadija sajmu.

Javno-komunalno preduzeće Šumadija, koje gazduje javnom garažom, ponovo snižava cene za korisnike iste, a uvedena je i nova kategorija. Opširnije ovde: Ponovo SNIŽENJA cena parkiranja u javnoj garaži, uvedena i NOVA KATEGORIJA.

Donacijom Zadužbine Nikole Spasića Dom zdravlja Kragujevac dobio je tri savremena EKG aparata vrednosti oko 300.000 dinara. Opširnije ovde: Donacija Domu zdravlja, nabavljeni savremeni EKG aparati.

Potrošene baterije i sijalice u Kragujevcu više ne moraju da završavaju u komunalnom otpadu, jer će posude za sakupljanje ovog opasnog otpada od danas biti dostupne na sedam lokacija u gradu. Opširnije ovde: Kragujevčani počinju sa reciklažom baterija i sijalica, posude za odlaganje ovog otpada na 7 lokacija.

Zaposlenima u kragujevačkoj fabrici “FCA Srbija” 28. decembra biće isplaćen bonus u visni od 75 odsto zarade, što će za one sa najmanjim primanjiam biti oko 25.000 dinara, saopšteno je iz Samostalnog sindikata Fiata. Opširnije ovde: Radnici Fiata dobijaju bonus u visini od 75% zarade.

Marko Jovanović iz Kragujevca, pet godina se bori da dokaže da dug za struju od oko 30.000 dinara, koji je napravio drugi Marko Jovanović nije njegov i traži da odgovorni u celom lancu, od kako kaže, elektrodistribucije do javnog izvršitelja, priznaju grešku, piše Nova.rs. I pored svega, kako prenosi Nova.rs, njemu uporno stižu rešenja za izvršenje i zaplenu zarade. Opširnije ovde: Kragujevčanin godinama pokušava da dokaže da dug za struju nije njegov, već čoveka sa istim imenom i prezimenom.

Hotelsko-apartmanski kompleks “Kraljevi Čardaci Spa” na Kopaoniku ovogodišnji je dobitnik Turističkog cveta - najprestižnije nagrade za turizam Turističke organizacije Srbije, u kategoriji hotela. Turistički cvet je na svečanosti u Beogradu uručen direktorki marketinga hotela “Kraljevi Čardaci”, Vesni Kostadinović. Opširnije ovde: “Kraljevi Čardaci” osvojili “Turistički cvet”.

Sve informacije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 u Kragujevcu pročitajte u rubrici Info.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.