InfoFoto: Arhiva

Postavljaju se platforme za usporavanje brzine vozila kod BIG-a

Autor: InfoKG
16:30 | Četvrtak, 15 12 2022

U Bulevaru kraljice Marije, kod Šoping centra “BIG fashion“ i na raskrsnici sa Mišarskom ulicom, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija“ postaviće sutra platforme za usporavanje brzine vozila, najavljeno je iz Gradske uprave. Tome je prethodio subotnji protest građana, jer je na tom delu magistralnog puta Kragujevac - Kraljevo na pešačkom prelazu teško povređena trinaestogodišnja devojčica.

Neretko se dešava da se na magistralnom putu Kragujevac – Kraljevo, u Bulevaru kraljice Marije, kod Šoping centra “BIG fashion“ dogodi saobraćajna nezgoda. Poslednja u nizu dogodila se baš na tom mestu prošle srede uveče, kada je na pešačkom prelazu trinaestogodišnju devojčicu udario automobil i teško je povredio. 

Zbog toga je prošle subote ispred Šoping centra “BIG fashion“ održan protest, a pojedini građani blokirali su saobraćaj u Bulevaru kraljice Marije, prelazeći preko pešačkog prelaza, gde je automobil udario trinaestogodišnjakinju. Opširnije ovde: PROTEST kod BIG-a zbog teško povređene devojčice na pešačkom prelazu.

Iz Gradske uprave danas je najavljeno da će u Bulevaru kraljice Marije, kod Šoping centra “BIG fashion“ i na raskrsnici sa Mišarskom ulicom, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija“ postaviti sutra platforme za usporavanje brzine vozila,

Radovi se izvode u skladu sa Projektom prolaska državnih puteva kroz naseljena mesta na teritoriji grada, a u cilju povećane bezbednosti učesnika u saobraćaju – posebno pešaka na rizičnim lokacijama gradskih saobraćajnica. Projekat je deo fazne primopredaje državnih puteva na upravljanje JP Putevi Srbije, a radovi podrazumevaju usaglašavanje vertikalne i horizontalne signalizacije sa projektnom dokumentacijom“, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Ono što je nepoznato jeste da se ne zna u kakvom je stanju teško povređena devojčica u udesu kod “BIG-a”. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac su se oglasili poslednji put tim povodom prošlog četvrtka kada su saopštili da ima dominantne povrede glave i grudnog koša i da se trenutno nalazi na lečenju u Jedinici intenzivne nege.