InfoFoto: SNS Kragujevac, arhiva, Grupa građana "300 Kragujevčana"

Postignut dogovor: Momčilović predsednik SG, Aleksić član GV za obrazovanje - Evo šta su još dobili SPS i “300 Kragujevčana“

Autor: InfoKG
22:45 | Ponedeljak, 12 02 2024

Novi predsednik Skupštine grada Kragujevca biće Ivica Momčilović, a iz redova SPS-a, čiji je on predsednik Gradskog odbora, biće izabran i sekretar lokalnog parlamenta, dok će član Gradskog veća za obrazovanje, kao i u prošlom mandatu, biti Dušan Zeka Aleksić lider Grupe građana “300 Kragujevčana”, nezvanično saznaje InfoKG. To je dogovoreno na večerašnjem sastanku koalicije koja će činiti vladajuću većinu u Kragujevcu u prostorijama Srpske napredne stranke, ali tu ovom spisku nije kraj. 

Odgovor na pitanje s kim će Srpska napredna stranka formirati vlast u Kragujevcu, koji se čeka još od kada su objavljeni preliminarni rezultati decembarskih izbora, zvanično će biti poznat na konstitutivnoj sednici Skupštine grada. U prostorijama Srpske napredne stranke ta politička organizacija je pozvala svoje koalicione partnere večeras na konačni dogovor, koji je na kraju i postignut. 

U protekla dva meseca “bilo je pitanje” da li će, kao i do sada, Socijalistička partija Srbije i Grupa građana “300 Kragujevčana” biti deo vladajuće većine. U tom periodu stigla je i ponuda kragujevačke opozicije da sa njima formiraju vlast, nudeći im čak i mesto gradonačelnika. Međutim, ta ponuda je prećutno odbijena.  

SPS i “300 Kragujevčana” prethodnih dana pregovarali su sa naprednjacima, a evo šta je, prema nezvaničnim saznanjima portala InfoKG, dogovoreno na večerašnjem sastanku u prostorijama SNS. 

Novi predsednik Skupštine grada Kragujevca biće Ivica Momčilović, koji je u prethodnom mandatu bio zamenik gradonačelnika. Lider kragujevačkog SPS-a neće biti sam tu, već će iz redova te partije biti izabran i sekretar lokalnog parlamenta. Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” ostaje Nebojša Jakovljević, takođe član SPS-a. Dobili su kragujevački socijalisti još od naprednjaka, a detalji će biti poznati narednih dana. 

Kada je reč o “300 Kragujevčana”, lider te grupe građana Dušan Zeka Aleksić, kao i u prošlom mandatu, biće član Gradskog veća za obrazovanje. Uz to, iz redova njegove organizacije biće postavljeni i novi direktori Centra za obrazovanje, Biznis inovacionog centra, kao i još jedne gradske ustanove.  

Sva ova nezvanična saznanja portala InfoKG trebalo bi da budu potvrđena sutra od 10 sati na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kragujevca.