InfoFoto: InfoKG

SNS, SPS i “300 Kragujevčana” počeli pregovore o formiranju vlasti u Kragujevcu: Ima li dogovora?

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 09 02 2024

Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Grupa građana “300 Kragujevčana” počeli su pregovore o formiranju vlasti u Kragujevcu. To je za InfoKG potvrdio lider “300 Kragujevčana” Dušan Zeka Aleksić, ali i dodao da dogovor još nije postignut. 

Sa kim će Srpska naredna stranka formirati vlast u Kragujevcu, pitanje je na koje se čeka odgovor još od kada su objavljeni preliminarni rezultati decembarskih izbora. Lokalna opozicija pokušavala je da formira vlast sa Socijalističkom partijom Srbije i Grupom građana “300 Kragujevčana”, nudeći čak i fotelju gradonačelnika, ali u tome po svemu sudeći nisu uspeli. 

To potkrepljuje i činjenica da je Srpska napredna stranka počela pregovore o formiranju vlasti u Kragujevcu sa Socijalističkom partijom Srbije i Grupom građana “300 Kragujevčana”. 

Za dobro upućene u politička dešavanja u gradu, ništa novo, jer su oni činili vlast i u prethodnom mandatu. Međutim, koji je ishod pregovora i kome će koje funkcije pripasti, to je sada upitno. 

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, Ivica Momčilović nije želeo da komentariše pregovore o formiranju vlasti u Kragujevcu. 

Sa druge strane, lider Grupe građana “300 Kragujevčana” Dušan Zeka Aleksić potvrdio je da su razgovrali sa Srpskom naprednom strankom. 

Imali smo razgovor, koji je bio konstruktivan. Razgovarali smo o funkcionisanju grada, a ne o funkcijama. Razgovori će se nastaviti, a ako se i kada se postigne dogovor, on će biti saopšten medijima”, rekao je za InfoKG, Aleksić.   

Teško da se tokom tog sastanka, nije preliminarno pregovoralo o funkcijama, ali očigledno da je još rano da se o tome govori. Tako da se očigledno u ovom trenutku svaka vrsta nagađana na tu temu svodi na “rekla kazala”. 

S obzirom na to da su pregovori o formiranju vlasti tek počeli narednih dana će se verovatno znati i ko će u koju fotelju sesti.