InfoFoto: Arhiva

Šta kažu SPS i “300 Kragujevčana” na ponudu opozicije?

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 13 01 2024

Socijalistička partija Srbije nije bila dostupna za komentar na ponudu kragujevačke opozcije da zajedno sa “300 Kragujevčana” formiraju vlast u Kragujevcu, a da gradonačelnik bude lider socijalista Ivica Momčilović. Dok iz Grupe građana “300 Kragujevčana” diplomatski odgovor, kažu za InfoKG da kad počnu zvanični pregovori oko formiranja vlasti, da će insistirati na programskim temama i poslovima koje treba uraditi u naredne četiri godine.  

Lokalna opozicija pozvala je juče Socijalističku partiju Srbije i listu "300 Kragujevčana" da formiraju vlast u Kragujevcu, a da gradonačelnik bude Ivica Momčilović, gradski lider socijalista. Opširnije ovde: Kragujevačka opozicija nudi SPS-u koaliciju i fotelju gradonačelnika

Kragujevčka opozicija sada ima 36 mandata, kada bi im se odazvali pozivu SPS sa šest i “300 Kragujevčana” sa četiri mandata imali bi ukupno 46 mandata i većinu u Skupštini grada, dok SNS ima 38. 

Da li je ovakav scenario moguć, za sada nije poznato. 

Portal InfoKG je kontaktirao Gradski odbor Socijalističke partije Srbije. Međutim, nisu bili dostupni za komentar. 

Sa druge strane, Grupa građana “300 Kragujevčana” dala je portalu InfoKG svoj komentar o pozivu opozicije. 

Kada budu počeli zvanični razgovori oko formiranja lokalne vlasti, insistiraćemo na programskim temama i poslovima koji treba da se urade u naredne četiri godine kako bismo obezbedili nesmetano funkcionisanje i ubrzani razvoj grada. Kada se oko toga postignu dogovori, razgovaraćemo koji kadrovi će preuzeti odgovornost za dogovorene poslove. Poštujemo što su svi politički subjekti prepoznali da su na našim izbornim listama kandidovani ljudi koji su spremni za najodgovornije funkcije u gradu”, izjavio je za InfoKG Dušan Zeka Aleksić, lider Grupe građana “300 Kragujevčana”. 

Ostaje da vidimo u kom smeru će teći pregovori o formiranju vlasti u Kragujevcu i ko će sa kim u koaliciju.