Info

PRAZNIČNO radno vreme za SRETENJE

Autor: InfoKG
08:00 | Sreda, 14 02 2024

Povodom Dana državnosti Srbije, Sretenja, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 15. i 16. februar. Zbog toga će u četvrtak i petak pojedine ustanove i institucije raditi redukovano. 

Dom zdravlja

Tokom praznika biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u četvrtak i petak od 7 do 20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14 časova na terenu. 

Кovid ambulanta u zgradi ATD-a tokom praznika radiće od 7 do 20 časova.  

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika - Zastavina ambulanta  

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika - Zastavina ambulanta dežuraće tokom praznika od 7 do 20 časova. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika apoteke Apotekarske ustanove Kragujevac neće raditi, jedino će Apoteka Bubanj biti dežurna oba dana 24 časa. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 15. i 16. februara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Služba za odnošenje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje za nedelju i državni praznik. 

Pijace  

Pijace će tokom praznika raditi uobičajeno. 

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program. 

Groblja 

Tokom praznika 15. i 16. februara biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju u vremenu od 7 do 14 časova. Zaposleni na sahranjivanju će raditi ukoliko bude zakazanih sahrana. Vozači, zaposleni na preuzimanju pokojnika i portiri će raditi po ustaljenom rasporedu.

Zimska služba

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog Dana državnosti neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim dežrnih u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” i “Roda centru”. Pošta u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” u četvrtak i petak radiće od 10 do 20 časova, a u “Roda centru” od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” tokom praznika će raditi uobičajeno.

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi 15. i 16. februara, a u subotu 17. februara radiće od 8 do 14 časova.