Info

RADNO VREME za božićne PRAZNIKE

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 05 01 2024

Povodom obeležavanja božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dan je 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva. Vlada Srbije je preporučila poslodavcima da zaposlenima omoguće da ne rade i na drugi dan Božića ‒ 8. januara.  

Dom zdravlja 

Zdravstvena stanica broj 4 i služba za zdravstvenu zaštitu školske dece 7. januara radiće od 8 do 18 časova, a 8. januara od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće i službe za zdravstvenu zaštitu školske i predškolske dece, kao i kućnog lečenja. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu. Polivalenta patronažna služba radiće u ponedeljak od 7 do 20 časova

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u radiće 7. januara od 8 do 18 časova, a u ponedeljak, 8. januara, od 7 do 20 časova. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika biće organizovana dežurstva u apotekama Apotekarske ustanove Kragujevac. Jedino će Apoteka Bubanj sutra i u nedelju raditi uobičajeno 24:00. Na Badnji dan dežuraće apoteke "1. maj", "29. novembar", "Avala" i Stanovo" od 7 do 17 časova, a do 13 časova radiće "Šumadija", "21. oktobar", "Topola", "Batočina", "Rača", "Knić", "Gruža", "Bresnica", "Zastava", "Đurđevdan", "Zdravlje", "Lapovo", "Erdoglija" i "Šatornja". Te apoteke za Božić neće raditi. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 7. i 8. januara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Pauk služba radi u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 6. januara saobraćati po redu vožnje za subotu, ali skraćeno, biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova. Javnog prevoza u Kragujevcu neće biti 7. januara. U ponedeljak, 8. januara, autobusi će saobraćati po redu vožnje za nedelju, verski i državni praznik.

Pijace  

Pijace neće raditi 7. januara, a na Badnji dan 6. januara sve pijace rade po redovnom radnom vremenu, osim pijace Aerodrom koja će raditi od 7 do 18 časova. U ponedeljak, 8. januara, sve pijace će raditi uobičajeno. 

Čistoća 

Služba odnošenja smeća u Služba javne higijene radiće po ustaljenom planu i programu za dane praznika.

Groblja 

U Kragujevcu 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika. 

Korisnički centar 

Korisnički centar JKP Šumadija, kao i prodajna mesta parking karata u poslovnicama u TPC “Radnički” i u objektu pijace “Aerodrom” neće raditi 7. i 8. januara. 

Zimska služba 

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog božićnih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu 7. januara. U subotu, 6. januara, glavna pošta u Kragujevcu, kao i pošte u “Big Fashion-u” i “Rodi” radiće skraćeno do 17 časova. U ponedeljak, 8. januara, dežuraće pošte u Šoping centru "Big fashion Kragujevac" od 10 do 20 časova i u "Rodi" od 8 do 20 časova.

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi 6, 7. i 8. januara.  

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a 7. januara biće zatvoren. “Big” će ostalim danima raditi u periodu od 10 do 22 časova. 

Međutim, ima izuzetaka u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” tokom prazničnih i neradnih dana.

Bioskop Cineplexx Big Fashion Kragujevac zbog obeležavanja božićnih praznika radiće redukovano. Bioskop će 6. januara raditi od 11 do 16 časova, 7. januara neće raditi, a u ponedeljak, 8. januara, od 15 do 23 časa.  

Restoran Matilda u subotu, 6. januara, radiće od 8 do 18 časova, a u nedelju, 7. januara, od 10 sati do ponoći. 

Kafić Coffee dream u subotu, 6. januara, radiće od 7:30 do 18 časova, dok 7. januara neće raditi. 

Zatvoreni bazen SPD Radnički

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, zatvoreni bazen u Kragujevcu radiće prema izemenjenom rasporedu. U subotu, 6. januara, bazen će raditi do 15 časova. Bazen neće raditi 7. januara.