Info

RADNO VREME za USKRŠNJE praznike

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 14 04 2023

Povodom uskršnjih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 14, 15, 16. i 17. april. Zbog toga će naredna četiri dana pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja 

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u, 14. i 17. aprila radiće od 7 do 20 časova, a 15. i 16. aprila od 8 do 18 časova. 

Tokom praznika biće organizovan rad u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine koje će u petak i ponedeljak raditi od 7 do 20 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 18 časova. To radno vreme imaće službe za zdravstvenu zaštitu predškolske, školske dece, kućnog lečenja i polivalentne patronaže. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu.  

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika neće raditi ni kragujevačke apoteke, osim Apoteke Bubanj koja će raditi uobičajeno 24,00 časa. 

Apoteka u Rači radiće danas od 8 do 14 časova. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima tokom praznika neće se naplaćivati. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. 

Služba za odnošenje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će u petak i ponedeljak, 14. i 17. aprila, saobraćati po redu vožnje za subotu, a na Uskrs 16. aprila za nedelju i državni praznik.  

Za vreme trajanja đačkog raspusta, u periodu od 10. do 18. aprila, vozila u prigradskom prevozu saobraćaće po redu vožnje za đački raspust.

Pijace  

Pijace neće raditi na Uskrs, 24. aprila, a ostalih dana radiće po uobičajenom radnom vremenu i to: Šarena pijaca od 8 do 16 časova, Zelena pijaca “Aerodrom” od 6 do 20 časova, a ostale pijace Bresnica, Bubanj, i Stanovo radiće od 6 do 16 časova. Pijaca u Erdogliji neće raditi ni u ponedeljak, 17. aprila. 

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program. 

Groblja  

Tokom praznika 14. i 16. aprila zaposleni u Sektoru grobalja neće raditi, osim vozača, zaposlenih na preuzimanju pokojnika i portira koji će raditi po ustaljenom rasporedu.

U subotu i ponedeljak, 15. i 17. aprila, biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju od 7 do 14 časova, zaposleni na sahranjivanju će raditi ukoliko bude zakazanih sahrana, a vozači, zaposleni na preuzimanju pokojnika, spremači pokojnika i portiri će raditi po ustaljenom rasporedu. Na Veliki petak 14. aprila neće se obavljati sahrane.

Zakazivanje sahrana i prevoza pokojnika svakim danom na dežurne telefone 034/370-022 i 065/334-08-34.

Pošta Kragujevac

Zbog uskršnjih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim onih u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” i “Roda centru”, koje će dežurati u petak, subotu i ponedeljak. Pošta u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” u petak će raditi od 10 do 18 časova, a u subotu i ponedeljak od 10 do 20 časova. Pošta u “Roda centru” u petak će raditi od 8 do 17 časova, a u subotu i ponedeljak od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” u petak, 14. aprila, radiće od 10 do 18 časova, a na Uskrs, 16. aprila, biće zatvoren. “Big” će u subotu i ponedeljak, 15. i 17. aprila, raditi uobičajeno od 10 do 22 časa.  

Narodna biblioteka “Vuk Karadžić”

Biblioteka neće raditi od 14. do 17. aprila, a prvi radni dan nakon praznika je utorak, 18. april. 

Zatvoreni bazen SPD “Radnički”

Zbog vaskršnjih praznika u subotu 15. aprila neće biti noćnog termina. Zatvoreni bazen neće raditi u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila.