Info

Prva trudnoća u kragujevačkom Centru za vantelesnu oplodnju

Autor: InfoKG
14:00 | Ponedeljak, 16 07 2018

U novoizgrađenom i opremljenom Centru za vantelesnu oplodnju u Kliničkom centru u Kragujevcu registrovana je prva trudnoća.

Prva registrovana trudnoća u kragujevačkom Kliničkom centru, koji praktično sa radom počinje za dva meseca, još jedan je u nizu velikih uspeha kragujevačkog zdravstva.

Prema rečima Predraga Sazdanovića, od jeseni očekuju parove koji vode bitku za potomstvo ne samo iz Kragujevca već i iz centralne Srbije.

O Centru za vantelesnu oplodnju

Kragujevački Centar za vantelesnu oplodnju od jeseni će početi da radi, a nalazi se u okviru Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Prostire se na 350 kvadratnih metara, a izgradnju i opremanje sa oko 140 miliona dinara finansirali su Ministarstvo zdravlјa, Fondacija „Dragica Nikolić“ i kragujevački Klinički centar. 

Na ovom mestu će oko 200 parova godišnje moći da uz savremene procedure leči neplodnost i olakša put ka začeću. Za parove sa bračnim sterilitetom biće obezbeđena kompletna medicinska dijagnostika i usluga, od dijagnoze steriliteta do procedure vantelesne oplodnje. 

U izgradnju Centra za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu Fondacija “Dragica Nikolić” uložila je 84 miliona dinara, Ministarstvo zdravlja je za opremanje izdvojilo 50 miliona dinara, a ovdašnji Klinički centar je opredelio 5 miliona dinara.

Deo teksta preuzet sa: RTK