Info

Radio 34: Uspešno realizovan projekat “Kuća bez nasilja”

Autor: Branko Vukašinović
09:30 | Utorak, 20 11 2018

“Radio 34” uspešno je okončao realizaciju projekta “Kuća bez nasilja” u okviru kog je emitovao 10 emisija o prevenciji i merama zaštite od porodičnog nasilja. O ovoj temi je sa voditeljkom emisije Natašom Paunović govorilo desetak gostiju, predstavnika raznih institucija, među kojima su Centar za socijalni rad “Solidarnost” i Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“.

Cilj emisije je bio da u što većoj meri informišemo i podignemo svest građana Kragujevca o eskalaciji nasilјa u porodici, merama prevencije i odgovarajućeg reagovanja na incidente nasilјa sa cilјem da se nasilјe u porodici spreči i smanji. U tome smo i uspeli shodno rezultatima istraživanja koji su bolji u odnosu na prvo i pokazuju da je informisanost građana povećana za 20 odsto. Želja nam je bila i da podstaknemo slušaoce da ne ćute nad nasiljem, već da ga prijave i reše ovaj sve prisutniji problem”, izjavila je koordinator projekta “Kuća bez nasilja” i vlasnica Radija 34, Marija Urošević.  

Emisija “Kuća bez nasilja” je zapravo projekat koji je realizovala prva privatna radio stanica u Srbiji, “Radio 34”, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja.